Ontwikkelingen voormalig Welkooppand

Foto: Google Streetview

De vorige week gestarte werkzaamheden rond het voormalig Welkooppand aan de Tukseweg zijn nog in volle gang. Op 10 december heeft een woordvoerder van de eigenaar van het Welkooppand met vertegenwoordigers van de gemeente overleg gehad. Gesproken is over de noodzakelijk te nemen stappen om het Welkooppand veilig te laten zijn voor de omgeving.

De eigenaar van het Welkooppand heeft inmiddels laten weten zo snel mogelijk alle noodzakelijke maatregelen te nemen om voor een veilige omgeving te zorgen. Verwacht wordt dat de afsluitingshekken voor de kerst verplaatst kunnen worden, zodat het Steenwijkerdiep weer vrij toegankelijk wordt. Zolang de weg nog niet geopend is, blijven de huidige verkeersmaatregelen van kracht. Op drukke dagen zorgen verkeersregelaars ervoor dat de winkels aan het Steenwijkerdiep bereikbaar blijven. Eigenaar van de Jumbo, Bert Vis, heeft laten weten dat de verkeersregelaars bij hem terecht kunnen voor koek en zopie. 

“Mooi om te constateren dat alle partijen op dit moment doen wat nodig is om de veiligheid voor de omwonenden en passanten te waarborgen. Wat mij betreft trekken we deze lijn door en komen we met de eigenaar tot een uiteindelijke oplossing voor invulling van het voormalige Welkooppand in de vorm van bijvoorbeeld woningbouw”, aldus wethouder Bram Harmsma.

 

Reacties