Lichtjesfeest in Steenwijkerland, doe mee!

Foto: Gemeente Steenwijkerland

Korte dagen, vallend blad, het zoveelste coronanieuws… de viering van een ánder soort pakjesavond, kerst in kleine kring en een jaarwisseling zonder oudejaarshuisjes of siervuurwerk.

Soms lijkt het of er weinig leuks is om naar uit te kijken. Daarom roept burgemeester Rob Bats op om deze donkere tijd samen te lijf gaan en voor een beetje licht in de duisternis te  zorgen. Letterlijk! Bezorg Steenwijkerland een gloedvol lichtjesfeest tijdens deze donkere dagen.
Samen met Sanne Jansen uit Steenwijk heeft burgemeester Rob Bats deze middag (25 november)  hiervoor het officiële startsein gegeven door de feestverlichting aan de voorkant van het gemeentehuis te ontsteken.

Een écht lichtpuntje

Burgemeester Rob Bats “Een écht lichtpuntje in moeilijke dagen. Sanne Jansen (46) uit Steenwijk kwam met een verrassend leuk plan op de proppen dat we als gemeente graag omarmen: een lichtjesfeest in Steenwijkerland. Van én voor ons allemaal. Van Steenwijk tot Kuinre, van Sint Jansklooster tot Tuk, van Oldemarkt tot Giethoorn, van Vollenhove tot Willemsoord. Doe wat je hart je ingeeft. Hang een lichtsnoer of -streng voor het raam, zet een windlicht in de tuin. Met hoe meer we dit doen, hoe méér mensen ervan kunnen genieten. In heel Steenwijkerland”.

Iets om blij van te worden

Sanne Jansen woont in Steenwijk en heeft, samen met haar buren in de flat Prinsen Hoven, de toon al gezet. En wat zo leuk is, ze merkt dat het aanstekelijk werkt. Zij hoopt dat al die lichtjes samen straks zorgen voor een gevoel van saamhorigheid. “We hebben het gevoel dat we zoveel moeten inleveren in deze tijd, nu moeten we ook met kerst misschien mensen missen. Met deze lichtjesparade geven we elkaar tóch een extra feest. Iets waar we blij van worden”, aldus Sanne Jansen.

Reacties