Sjors Sportief & Sjors Creatief nu ook in Steenwijkerland

Foto: Pixabay

Kinderen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met naschoolse activiteiten. Dat is het doel van Sjors Sportief & Sjors Creatief. Wethouder Bram Harmsma: ‘Dit succesvolle programma gaan we dit schooljaar ook in Steenwijkerland introduceren. Het is speciaal bedoeld voor kinderen uit het basisonderwijs. Zij kunnen uit diverse sportieve en culturele activiteiten kiezen en vervolgens een aantal introductielessen volgen. Een mooie manier om te kijken én uit te proberen wat ze leuk vinden.’ De introductie van Sjors Sportief & Sjors Creatief komt voort uit het Steenwijkerlands Sport & Beweegakkoord én de cultuurvisie van Steenwijkerland.

Om ervoor te zorgen dat de kinderen ook echt iets te kiezen hebben, zijn (sport)aanbieders opgeroepen hun kennismakingsactiviteit aan te melden op www.sjorssportief.nl Wethouder Bram Harmsma: ‘Doen ze dat voor 1 december, dan gaat hun aanbod mee in het Sjorsboekje dat na de kerstvakantie op alle basisscholen wordt uitgedeeld. Daarin komen alle activiteiten te staan die in onze gemeente worden aangeboden. Leuk voor de kinderen en tegelijkertijd ook een mooie en gratis promotie voor de aanbieder. Doen dus.’

Jong leren bewegen is een van de thema’s uit het Steenwijkerlands Sport & Beweegakkoord. Daarnaast wordt vanuit de vastgestelde cultuurvisie ingezet op het betrekken van jongeren bij culturele activiteiten. Het introduceren van Sjors Sportief & Sjors Creatief sluit hier dan ook naadloos op aan. ‘Super belangrijk dat kinderen de kans krijgen om mee te doen. Dat willen we met dit programma stimuleren’, aldus wethouder Bram Harmsma.

Meer over Sjors Sportief & Sjors Creatief is te lezen op www.sjorssportief.nl

Reacties