Ondertekening contracten herontwikkeling Steenwijkerdiep

Foto: Gemeente Steenwijkerland

De contracten voor de herontwikkeling van het Gedempte Steenwijkerdiep kunnen definitief  worden ondertekend. De betrokken partijen hebben hierover overeenstemming bereikt. Zowel de Lidl, Jumbo, Aldi, Bert Vis Beheer, Woonconcept en de gemeente gaan voor een integrale herontwikkeling van het Gedempte Steenwijkerdiep. De eigenaar van het Welkooppand ondertekent niet.

Wethouder Bram Harmsma: ‘We hebben een lang verwachte mijlpaal definitief bereikt. Ondertekening van de contracten waarmee een integrale herontwikkeling van het Gedempte Steenwijkerdiep gerealiseerd gaat worden. Het wordt een prachtig en aantrekkelijk gebied met ‘super’goede voorzieningen dat het voorportaal wordt van de binnenstad van Steenwijk’.

Welkooplocatie

‘Het is daarbij jammer te moeten constateren dat de eigenaar van het Welkooppand zijn medewerking niet verleent aan deze herontwikkeling, allerlei juridische procedures voert en aanspraak doet op gronden die niet van hem zijn, aldus Bram Harmsma. ‘Wij willen niets liever dan dat de Welkooplocatie in de herontwikkeling wordt meegenomen. Wij zijn dan ook ten volle bereid met de eigenaar om tafel te gaan en te bespreken hoe we gezamenlijk het Gedempte Steenwijkerdiep kunnen upgraden met de Welkooplocatie’.

Gouden Engel

Onderdeel van de ontwikkeling van het Gedempte Steenwijkerdiep is de bouw van huurappartementen door Woonconcept op de locatie van de voormalige Gouden Engel. 

‘Een mooie aanvulling aan de voorraad sociale huurwoningen in Steenwijk waarvoor ongetwijfeld veel belangstelling zal zijn. Het is immers een prachtige plek om te wonen, dichtbij het centrum en de voorzieningen’ aldus wethouder Marcel Scheringa.

Voor de Gouden Engel is een apart bestemmingsplan in voorbereiding, dat in het najaar aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

Reacties