Mechanisch laden en lossen aan de loswal in Giethoorn weer mogelijk

Foto: Gemeente Steenwijkerland

Er kan weer mechanisch geladen en gelost worden aan de loswal in Giethoorn. De Raad van State heeft de voorlopige voorziening die tegen het bestemmingsplan was ingediend afgewezen.

De hekken die eind vorige week geplaatst waren zodat alleen handmatig laden en lossen mogelijk was, worden op korte termijn weggehaald.
Wethouder Bram Harmsma: ‘De loswal is voor veel ondernemers echt van cruciaal belang. In het bestemmingsplan dat in april door de gemeenteraad is vastgesteld, hebben we dan ook expliciet ruimte willen bieden voor het mechanisch laden en lossen. Tegelijkertijd ook met oog voor de omgeving.’
Nu de voorlopige voorziening is afgewezen, treedt het bestemmingsplan in werking en kan er weer geladen en gelost worden met elektrisch aangedreven laad- en losvoertuigen en vaartuigen. Wel moet vooraf een melding worden gedaan bij de gemeente.

Op 21 april 2020 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Giethoorn, Loswal Kerkweg vastgesteld.
Dit bestemmingsplan maakt het mechanisch laden en lossen mogelijk. Tegen het bestemmingsplan werd beroep aangetekend. Ook werd een voorlopige voorziening aangevraagd.
De Raad van State heeft op 14 juli 2020 de voorlopige voorziening afgewezen. De beroepsprocedure loopt nog. Hierover moet de Raad van State nog uitspraak doen. 

 

Reacties