Met vrachtwagen of bus door centrum Blokzijl niet meer mogelijk

Foto: Google Streetview

Met de vrachtwagen of bus door het centrum van Blokzijl rijden behoort tot het verleden. Vanaf woensdag 15 juli geldt hiervoor een verbod. Wethouder Marcel Scheringa en Steven de Jonge, voorzitter van de verkeerscommissie Blokzijl onthullen hiervoor een van de borden waarop dit aangegeven wordt.

Marcel Scheringa ‘Het is een lang gekoesterde wens van de bewoners in het centrum van Blokzijl om het zware verkeer te weren uit de Brouwerstraat. Begrijpelijk, want de weg door het historische centrum is smal en niet geschikt voor vrachtwagens en bussen. Het veroorzaakt de nodige overlast. Denk aan schade aan (monumentale) panden en onveilige verkeerssituaties.  Samen met de verkeerscommissie Blokzijl zijn we tot de conclusie gekomen dat de weg afgesloten moet worden voor vrachtwagens en bussen. Daarmee voorkomen we dat de Brouwerstraat door het zware verkeer wordt gebruikt als doorgaande route.’

De bevoorrading van winkels blijft mogelijk. De laad- en loslocatie aan de Zeedijk is bereikbaar vanaf de provinciale weg N333. De laad- en loslocatie bij het Slingerpad is bereikbaar via de Vollenhoofsedijk. 

‘Natuurlijk willen we dat iedereen zich aan deze verkeersmaatregel houdt. Om dat te stimuleren kan cameratoezicht een mogelijkheid zijn. Samen met de verkeerscommissie Blokzijl gaan we bekijken wat hiervoor de mogelijkheden zijn’, aldus Marcel Scheringa.

 

Reacties