Afvoer rioolwater in Wadi’s Kornputkwartier snel hersteld

Foto: Pixabay

Er komt geen rioolwater meer terecht in de Wadi’s (overloop van overtollig regenwater) van het Kornputkwartier in Steenwijk. De gemeente en een aantal bewoners van de wijk constateerden dat aan het water in de Wadi’s ‘een luchtje’ zat. Uit onderzoek van de gemeente bleek dat er twee huizen verkeerd op het gemeentelijk rioolstelsel waren aangesloten. Daardoor kwam het afvalwater in de Wadi’s terecht.

Wethouder Marcel Scheringa “Afvoer van rioolwater op een Wadi is uiteraard een ongewenste situatie. We wilden dit zo snel als mogelijk herstellen. Binnen een week nadat we constateerden dat er sprake was van verkeerde aansluitingen, hebben we dit door een gespecialiseerd bedrijf laten herstellen”.
Maandag (29 juni) wordt als laatste het afvoerstelsel naar de Wadi’s grondig nagespoeld. Dit spoelwater wordt direct opgezogen. Na deze spoeling kan er alleen nog maar schoon regenwater in de Wadi’s stromen. 

“Onder meer dankzij een aantal bewoners die ons attendeerden op het vies ruikende water in de Wadi’s konden we het probleem snel vaststellen en oplossen, Mooi om te zien dat iedereen zo zijn steentje kan bijdragen aan een prettige en schone leefomgeving” aldus de wethouder.

Reacties