Moordmysterie en muzikale komedie bij De Meenthe

Foto: FPB Steenwyck

De komende week bij Rabo Theater De Meenthe: muzikale odes door Brucified en Janke Dekker, familievertellingen door Huub Stapel, cabaret door Nilgün Yerli, moordmysterie in Murder on the Orient Express en muzikale komedie in De ongeplukte zusters van Almere County. In de Grote Kerk hoor je Passie voor Bach.

Brucified

Op vrijdag 19 januari om 20.00 uur neemt Brucified je in ‘On Fire’ mee op reis door het leven van Bruce Spingsteen. Deze tributeband brengt een levendige ode aan de muzikant en zijn E Street Band, van de mooiste ballads tot rock-‘n-roll en van duetten tot muzikale ensembles. In 2022 bemachtigde Brucified in het tv-programma ‘The Tribute, Battle Of The Bands’ de derde plaats en bereikte het een volgepakt Ziggo Dome.

Huub Stapel

Op zaterdag 20 januari om 20.00 uur komt Huub Stapel terug met zijn succesvolle voorstelling ‘Alleen Familie’. Geen ruzie gaat zo diep als familieruzie. En tegelijk is het de enige band waar je je nooit van kunt ontdoen. Familie blijft altijd. Huub Stapel leidt je, persoonlijker dan ooit, langs feesten der herkenning en verborgen verledens.

Nilgün Yerli

Op zaterdag 20 januari om 20.15 uur zie je de cabaretvoorstelling ‘Tinderella’. Na haar emigratie naar Istanbul, New York en Londen is Nilgün terug in Nederland. Inmiddels is ze 50 jaar. Getrouwd, moeder, gescheiden, werkloos, geen echtgenoot, geen baan, geen roots, niets dat verbindt. Wat doe je dan? Je klampt je vast aan je herinneringen. Kommer en kwel? Welnee! Er is altijd een dooddoener zoals ‘hoop’. Gek genoeg voor een dooddoener bezorgt het toch heel veel leven.

Passie voor Bach

Op zondag 21 januari om 16.00 uur beluister je in de Grote Kerk het tweede concert in de serie over het meesterschap van Bach. De aardse en de hemelse liefde staan centraal in dit concert. Bekende en minder bekende werken worden gespeeld door Ensemble Himmelsburg, samengesteld uit Phion-musici met een diepe passie voor Bach, vioolsoliste Carla Leurs en klavecinist en organist Pieter Dirksen.

Murder on the Orient Express

Op dinsdag 23 en woensdag 24 januari om 20.00 uur stap je aan boord van hét moordmysterie van het jaar en beleef je een ultieme avond vol intrige, spanning en onverwachte plottwists. Deze bewerking van de klassieke thriller van Agatha Christie, met de beroemde Hercule Poirot, is de ultieme ‘who done it’ en laat het publiek tot het einde raden wie de dader is. Met een sterrencast van onder meer Remko Vrijdag, Frederik Brom en Lone van Roosendaal.

De ongeplukte zusters van Almere County

Op donderdag 25 januari om 20.00 uur beleef je deze oergeestige muzikale komedie, geschreven door Ilse Warringa, losjes voortbordurend op het werk van Jane Austen. Met de beste komedie-acteurs van Nederland: Plien van Bennekom, Rop Verheijen, Wart Kamps, Bart Rijnink en Ilse Warringa. Dompel je onder in een avond vol wapperende jurken, opzichtige pruiken, opsmuk, tierelantijnen, kokette dansjes en oprechte gevoelens.

Janke Dekker

Op donderdag 25 januari om 20.15 uur zingt Janke Dekker de liedjes van Barbra Streisand, in haar eigen taal én met haar eigen verhaal. Ze brengt de soundtrack van haar leven en vertelt waarom het leven en de liedjes van Barbra Streisand haar zo raken. Een leven met ups en downs maar altijd met muziek en inspirerende verhalen. Door deze verhalen en muziek te delen doet Janke wat zij al heel lang had moeten doen; haar hart volgen!

 Ook te zien: De Bevers op vrijdag 26 januari, Ernst Jansz en band op vrijdag 26 januari, Rob Mostert Hammond Group op zaterdag 27 januari, Arjan Kleton op zaterdag 27 januari, Joost Spijkers op zondag 28 januari, N00b op woensdag 31 januari, Margot Brouwer op woensdag 31 januari, Piaf op donderdag 1 februari.

Ga voor meer informatie en kaarten naar demeenthe.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen