Het nieuwe jaar luid je muzikaal in bij De Meenthe

Foto: FPB Steenwyck

De komende week haal je bij Rabo Theater De Meenthe muzikale herinneringen op met Wien bleibt Wien, JSO de Vuurvogel en The Fortunes. Jeroen’s Clan, Lisa Ostermann en Ruud Smulders brengen scherp cabaret, en Wim Daniëls koerst je door de geschiedenis van de fiets. Kinderen kunnen genieten van de vriendschap tussen een lief riddertje en een grote draak.

Wien bleibt Wien 2.0

Op vrijdag 5 januari om 20.00 uur brengt het Silvesterconcert een feest der herkenning. Camerata Amsterdam-Kiev, onder leiding van maestro Jeroen Weierink, laat het publiek traditiegetrouw genieten van meeslepende walsen van Strauss en Léhar, en van hoogtepunten uit musicals als ‘Elisabeth’ en ‘My Fair Lady’. Met vocale solisten Claudia Patacca (sopraan) en Sef Thissen (bariton), dansers van het Kiev Ballet en topsolisten van de Opera van Kiev.

Jeroen’s Clan

Op zaterdag 6 januari om 20.15 uur is met ‘Korte metten’ het grove muzikale zapcabaret van de jaren negentig terug in een nieuw jasje. Fris, grofgebekt en met gestrekt been. Maatschappijkritische liedjes, vrouwonvriendelijk gebral en patriarchale vunzigheid, maar met een eigentijdse portie kwetsbaarheid. Bram Kroon, Matthias Tuns en Jip de Poorter maken op genadeloze wijze korte metten met zichzelf, elkaar en het publiek op de eerste rij. Huilen doen ze thuis wel.

Deze ridder zegt nee (3+)

Op zondag 7 januari om 11.00 uur kunnen de kleinsten genieten in de serie ‘Sprookjes op zondag’. Ridder Finn doet altijd wat hem gezegd wordt, maar op een dag zegt hij ineens nee op alles. Hij weigert zelfs naar binnen te vluchten als er een grote rode draak aankomt. Gelukkig blijkt de draak helemaal niet zo gevaarlijk te zijn en is hij zelfs een beetje eenzaam … net als Finn. Een grappige interactieve voorstelling gebaseerd op het prentenboek van Kate Hindley en Lucy Rowland.

JSO de Vuurvogel

Op zondag 7 januari om 15.00 uur luiden de jonge muziektalenten van JSO de Vuurvogel het nieuwe jaar feestelijk in. Het orkest onder leiding van Albert Dam brengt een gevarieerd repertoire van klassieke orkestwerken van Tchjaikovsky en Haydn tot filmmuziek van John Williams. Jonge solisten spelen solowerken van Piazzolla en Bellini tot Michael Bublé. Met pianobegeleiding door Harold Kooij en presentatie door Joey Teekamp. Een wervelend nieuwjaarsprogramma dat je niet wilt missen.

Wim Daniëls

Op woensdag 10 januari om 20.00 uur leer je in ‘Filosofietsen’ op een verrassende en vermakelijke wijze over de historie van de fiets. Wie is de uitvinder van de fiets? Waar komt het woord ‘fiets’ vandaan? Waarom vond men lange tijd dat vrouwen niet thuishoorden op de fiets? Hoe plak je een band? Wat is er mis met het vroeger zo populaire lied ‘Als ik tweemaal met mijn fietsbel bel’? Een voorstelling voor iedereen die een fiets heeft.

Lisa Ostermann

Op woensdag 10 januari om 20.15 uur speelt comedytalent Lisa Ostermann een try-out van ‘Makkelijk in de omgang’. Makkelijk in de omgang: veel mensen vinden dat ze het zijn, weinig mensen zijn het. Lisa Ostermann is het! Deze voorstelling levert het definitieve bewijs. Wordt niet makkelijk, verwacht men, maar wel grappig. Lisa combineert scherpe grappen met bitterzoete liedjes en onverwachte wendingen. De voorstelling die aardig zijn weer sexy gaat maken.

The Fortunes

Op donderdag 11 januari om 20.00 uur speelt de legendarische Britse band The Fortunes een theaterconcert. In de jaren 60 en 70 scoorden zij enorme hits met nummers als ‘You’ve Got Your Troubles’ en ‘Here It Comes Again’, inmiddels internationale evergreens. Door de jaren heen kende de band een wisselende bezetting, maar het handelsmerk van The Fortunes is onveranderd: perfecte samenzang en een herkenbare wall of sound. Een avond ouderwets genieten!

Ruud Smulders

Op donderdag 11 januari om 20.15 uur reis je mee naar het Rudiversum, een galactische storm van alle vormen van comedy die in het theater passen, maar vooral ook niet passen. Slapstick, stand-up, improvisatie en snoeiharde hiphop wisselen elkaar met lichtsnelheid af. Je kunt meerennen of afhaken. Ruud houdt nergens in. Terwijl je steeds verder afdwaalt in de krochten van Ruuds wereld rijst de vraag: wie is Ruud? Wie is die jongen die vlucht van de ene gekte naar de andere?

 

Ook te zien: De Notenkraker op vrijdag 12 januari, het Vrijdagavond Vestzakconcert van Bogey & the Longhorn op vrijdag 12 januari, Tributefest op zaterdag 13 januari (uitverkocht), Zeekorenfestival op zondag 14 januari, De avond is ongemak op dinsdag 16 januari, Rosalie de Graaf op dinsdag 16 januari, Tis hier geen hotel op donderdag 18 januari (laatste kaarten), Annick Boer op donderdag 18 januari.

 

Ga voor informatie en kaarten naar demeenthe.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen