Lichtjesavond bij het grootste hunebed van Nederland

Foto: Ingezonden

Op de kortste dag van het jaar, dit jaar op vrijdagavond 22 december, kun je bij het grootste hunebed een lichtje branden om een dierbare of gebeurtenis te herdenken. Bij het Hunebedcentrum kun je een kaarsje halen om deze neer te zetten bij het met fakkels verlichte hunebed.

Moment van bezinning
Aan het eind van het jaar overdenken we wat ons het afgelopen jaar is overkomen. Welke doelen we hadden en welke we bereikt hebben, de mooie momenten maar ook de minder leuke gebeurtenissen, zoals dierbaren die ons ontvallen zijn. “De afgelopen jaren waren op zijn zachtst gezegd turbulent en vol verandering. Op de locatie die zo’n 5.000 jaar geleden ook al een betekenisvolle plek was, willen wij graag de ruimte bieden voor mensen om stil te staan bij het afgelopen jaar en de gebeurtenissen die hen geraakt hebben” vertelt Hanna Schipper van stichting Het Drentse Landschap.

Gratis toegankelijk
Op vrijdagavond 22 december, tussen 19.00 en 21.00 uur kan iedereen een lichtje branden bij het grootste hunebed in Borger. Deelname is gratis, al stellen we een vrijwillige bijdrage wel op prijs. Deze avond wordt georganiseerd door het Hunebedcentrum en stichting Het Drentse Landschap.

Parkeren kan op de parkeerplaats bij het Hunebedcentrum, Hunebedstraat 27, 9531 JT Borger. Meer informatie vind je op: https://www.hunebedcentrum.eu/events/lichtjesavond-bij-het-grootste-hunebed/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen