Wollig Landleven Winterfair start van sfeervolle Kerst in Steenwijk

Christmas decorative elements at a flea market in Frankfurt, Germany
Christmas decorative elements at a flea market in Frankfurt, Germany
Foto: Ingezonden

Zaterdag 9 december wordt de Markt in Steenwijk van 11.00 tot 17.00 uur omgetoverd tot de Wollig Landleven Winterfair. Een unieke markt met wol, lifestyle, kunst, kleding, homedecoraties, streekproducten en muziek van Ronald Nihot. Inmiddels is Wollig Landleven een begrip in Noord-Nederland en de verwachting is dat veel liefhebbers de sfeer willen proeven. Het is voor de eerste keer dat het concept in de winterse buitenlucht wordt georganiseerd. Steenwijk heeft de primeur!

Perfecte combinatie met overige activiteiten in de decembermaand 

Sander Fortunati geeft, namens Steenwijk Vestingstad, aan dat de komst van Wollig Landleven naar Steenwijk een perfecte combinatie is met de rest van de activiteiten die in de decembermaand worden georganiseerd. ‘Nu Kerst op maandag en dinsdag valt, is er eigenlijk een weekend over in aanloop naar de feestdagen. Ondanks het slechte weer was Wollig Landleven tijdens de Vestingfeesten een succes’, zegt de voorzitter van de evenementencommissie. ‘Het besluit om nogmaals dit unieke concept te organiseren in de donkere dagen voor Kerst, was dan ook snel genomen.’ De Markt zal 9 december vol met kramen staan. Iedereen die passie en interesse heeft voor wol, lifestyle en streekproducten mag dit outdoor evenement zeker niet missen. De winterfair is gratis te bezoeken. 

Special Edition op zaterdag 16 december

Een week later is Steenwijk het hele weekend in winterse sferen gehuld. Zaterdag 16 december is de Special Edition van Kerst in Steenwijk, de opvolger van het Dickens festijn.  Vanaf 14.00 uur is de binnenstad geheel in kerstsfeer met veel muziek, koren, straattheater, een kerstmarkt en allerlei activiteiten. ‘We noemen het geen Dickens Kerst meer’, zegt Fortunati. ‘Het is inmiddels doorontwikkeld tot een hedendaags evenement waar we niet alleen maar teruggaan naar de 19e eeuw. Neem bijvoorbeeld de optredens van de Luminius Angels en LightWinked Walkers door de winkelstraten. Dat is modern entertainment op hoog niveau’, geeft hij met een knipoog aan. 

 Winter Fest nieuw, overdekt onderdeel tijdens Kerst in Steenwijk 

Fortunati is ook nauw betrokken bij het Winter Fest. ‘Het is een nieuw onderdeel tijdens Kerst in Steenwijk’, vertelt hij enthousiast. Vorig jaar was er ’s avonds op de Markt niet veel spektakel. Dat is dit jaar anders omdat de weekmarkt bereid was om naar de Goeman Borgesiusstraat te verhuizen.’ Zaterdag 16 en zondag 17 december staan op de Markt verschillende tenten waar het gezellig en warm vertoeven is. ‘Er is livemuziek, foodtrucks en lokale bierbrouwerijen zorgen voor een heuse Bier Experience. Klinkert Bier uit Blokzijl, Bax Bier, CHAOS Bieren, JP Brouwt en Brouwdok zijn er allemaal bij.’ Zaterdagavond is het Winter Fest tot 01.00 uur en zondagmiddag tijdens de Kerst Koopzondag van 13.00 tot 17.00 uur. 

Meer informatie over de activiteiten in de decembermaand staat op  www.steenwijkvestingstad.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen