Een feest der herkenning met een ode aan CCR

Foto: FPB Steenwyck

De komende week bij Rabo Theater De Meenthe: The Fortunate Sons gaan terug in de tijd met een muzikale ode aan CCR, Teun Toebes gebruikt zijn stem voor mensen met dementie, Ramon Chatrer brengt een muzikale cabaretvoorstelling, en AJ Plug zingt bluesrock met een verhaal.

 The Fortunate Sons – CCR

Op vrijdag 13 oktober om 20.00 uur spelen The Fortunate Sons de grootste hits van Creedence Clearwater Revival (CCR). CCR’s klassiekers zoals ‘Bad moon Rising’, ‘Proud Mary’ en ‘Who’ll stop the Rain’ hebben de tand des tijds moeiteloos doorstaan en staan bij vele generaties in het muziekgeheugen gegrift. De voorstelling ‘CCR: 50 years of rock ’n roll history’ gaat terug in de tijd voor het complete verhaal van John Fogerty en zijn schoolvrienden uit El Cerrito, Californië, die eind jaren ’60 uitgroeiden tot één van de meest succesvolle bands uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Ga mee naar de hoogtijdagen van de popmuziek. Een feest der herkenning voor jong en oud!

Teun Toebes

Op donderdag 19 oktober om 20.00 uur is de interactieve show ‘VerpleegThuis’ te zien. Teun Toebes heeft een missie: een menswaardiger bestaan voor mensen met dementie. Daarom gaat hij wonen op de gesloten afdeling van een verpleeghuis. Hier krijgt hij antwoord op vragen als: hoe kun je onderdeel uitmaken van elkaars wereld met dementie, en hoe wil hij later zelf zijn leven inrichten als het zover is? Zoals Teun zegt: ‘Nu is het een verpleeghuis, maar we moeten het een verpleegTHUIS maken.’ In het verlengde van zijn boek schetst Teun aan de hand van grappige, verdrietige en vrolijke anekdotes een nieuw mensbeeld van mensen met dementie. Als je anders gaat kijken, zal niks meer hetzelfde zijn. Mensen met dementie blijven namelijk – net als jij en ik – mens voor altijd! #HumanForever

Ramon Chatrer

De voorstelling ‘OPPERHOND’ van zanger en cabaretier Ramon Chatrer is te zien op donderdag 19 oktober om 20.15 uur. Hierin zet hij de realiteit naar zijn hand. Hij worstelt zich door hersenspinsels in een hoofd dat nooit stilstaat. Waarom gedragen wij ons altijd zoals de rest van ons verwacht? Ramon gaat daar dwars tegenin. Hij neemt het op voor jou en alle andere mensen die er nét niet bij horen. In OPPERHOND hoor jij er wel bij. Zelfs zonder rijbewijs of zonder tatoeages, en zeker zonder sfeervolle schemerlamp. Ramon kwispelt, springt op, bijt zich vast en verlangt uiteindelijk een aai over zijn kop. Het is tijd om kleur te bekennen, dus vraagt hij aan je: underdog of opperhond?

Killer King

Op vrijdag 20 oktober om 20.00 uur staat AJ Plug op het podium. Dankzij haar indrukwekkende stemgeluid staat ze bekend als een van de grootste bluesrockzangeressen van Nederland. Onlangs zorgde ze voor een knallende opening van Vandaag Inside. ‘Een natuurtalent’ en ‘een geboren bluesbeest’, volgens blues-ambassadeur Johan Derksen. AJ’s album ‘Killer King’ werd door The Dutch Blues Foundation uitgeroepen tot ‘Best Blues Album of The Year’. Een album dat werd geïnspireerd door de slokdarmkanker die haar in 2019 trof en waarvan ze inmiddels is hersteld. Zoals ze zelf zegt: ‘Een eerlijke plaat, geen bullshit.’ De gelijknamige voorstelling brengt bluesrock met een verhaal, meeslepend en met veel emotie en passie, zoals alleen AJ Plug dat kan. Verwacht een muzikale avond met schitterende ballads en fantastische gitaarsolo’s!

Ook te zien: Merain op zaterdag 21 oktober, De Gierige Koning (6+) op zondag 22 oktober, Rapunzel (4+) op dinsdag 24 oktober en Jan Warndorff op woensdag 25 oktober.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen