Organisatie Zwartewaterlandloop in volle gang!

Foto: Pixabay

Het zijn de laatste loodjes voor de organisatie van de Zwartewaterlandloop. Nog een paar weken en dan is het weer zover. Dit jaar is de Zwartewaterlandloop op Vrijdag 30 Juni 2023.

De Zwartewaterlandloop kan niet zonder vrijwilligers en sponsoren. Elk jaar kunnen we bouwen op onze trouwe sponsoren van dit unieke hardloopevenement. HKS Metals Zwartsluis, Hebo Maritiem service en Gemeente Zwartewaterland (gezond en gelukkig Zwartewaterland) zijn dit jaar hoofdsponsor van de Zwartewaterlandloop. De Regiobank is weer de hoofdsponsor van de kidsrun. 

Lopers kijken blijkbaar reikhalzend uit naar het evenement in Zwartsluis, want het gaat uitstekend met de inschrijvingen. “Voor de coronabreak zat de Zwartewaterlandloop in de lift en die lijn willen we doortrekken”, zegt Marco Mosman, wedstrijdleider en bestuurslid van de organiserende stichting.

Volgens Mosman vielen bij de laatste edities veel lopers voor de sfeer en het landschap van Zwartewaterland. “De route langs de dijk en door Zwartewatersklooster is best uniek. Zeker in combinatie met de gezelligheid in Zwartsluis. We besteden ook veel aandacht aan onze unieke medailles. Hou de website en de sociale media in de gaten want binnenkort zullen we een tipje van deze sluier oplichten.  

Uit de wijde regio

Ook uit de rest van de regio komen waarschijnlijk veel lopers naar Zwartsluis. Bij de laatste edities kwamen deelnemers uit onder meer Zwolle, Kampen, Emmeloord, Steenwijk en Meppel. Ze kunnen voor dezelfde afstanden als de laatste jaren terecht in Zwartsluis. “De vorige keer bleek de 6 kilometer een groot succes: we brengen de deelnemers aan die afstand met een bus naar halverwege het parcours, waarna ze teruglopen naar de finish aan de Handelskade. Buiten dat blijft de 12,2 kilometer, die ook als estafette (3 x 4,06 kilometer)  is te lopen, het koningsnummer.”

Clinics voor de jeugd

Ook stimuleert de organisatie jongeren om de loopschoenen aan te trekken. Dat gebeurt onder meer met clinics op basisscholen. Jeugdige deelnemers kunnen vervolgens kiezen uit afstanden van 1 of 3 kilometer. Die afstanden vormen een prachtig voorprogramma voor het langere werk aan het begin van de avond. Dat dit belangrijk is blijkt wel uit de ondersteuning van de gemeente.

Nog meer Zwartewaterlandloop in de toekomst?

De Zwartewaterlandloop is in vijftien jaar tijd behoorlijk ingeburgerd. De organisatie wil de naam ook nog meer eer aan doen. “Genemuiden of Hasselt in het parcours opnemen zijn we aan het onderzoeken”. Een halve marathon door de drie kernen lijkt mogelijk. We komen dan ook graag in contact met enthousiaste inwoners uit die kernen die mee willen denken en organiseren aan een echte “ZWARTEWATERLANDLOOP”.  We verwachten ook dit jaar weer veel deelnemers uit Genemuiden en Hasselt.”

Vrijwilliger bij de Zwartewaterlandloop?

We hebben al veel aanmeldingen van vrijwilligers. Wil je ook een handje helpen? Extra hulp is altijd welkom. Via de website en sociale media kan je met ons in contact komen. Je kan ook altijd de organisatoren: Jeanette Bosman, Johan Slurink, Lucas Fakkert en Manon Mosman of   Marco Mosman benaderen. 

 

Meedoen aan de Zwartewaterlandloop? Kijk voor alle informatie over het evenement op www.zwartewaterlandloop.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen