Kom een kijkje nemen op zandwinning Eesermeer

Foto: Roelofs

Op zaterdag 17 juni 2023 organiseren Bouwend Nederland en diverse bouw- en infrabedrijven wederom de Dag van de Bouw.

Vele bouwlocaties en bijzondere plekken die normaal zich normaalgesproken achter gesloten hekken bevinden, zijn die dag te bezoeken. Jong en oud kan die dag komen ontdekken wat er komt kijken bij het bouwen van onder andere huizen, wegen, ziekenhuizen, sluizen, dijken en stations.

ZEM vof Eesermeer en Bedrijvenpark Eeserwold doen hieraan mee. Van 10.00 uur tot 14.00 uur zijn bezoekers welkom op het terrein van ZEM vof Eesermeer (Eeserwoldpad 1, Steenwijk). Kom alles te weten over het winnen van zand uit het Eesermeer en het klasseren van zand voor de bouw en industrie in Noord- en Oost-Nederland. In het laboratorium laten we zien hoe het zand onderzocht wordt op kwaliteit. Bedrijvenpark Eeserwold vertelt welke bedrijven zich de komende tijd op het terrein gaan vestigen en hoe het park eruit komt te zien. Voor kinderen zijn er activiteiten en natuurlijk staat er een kopje koffie, thee of limonade klaar.

ZEM vof Eesermeer is een samenwerking van Hellinga Zandexploitatie en Roelofs Zandwinning.

Kom op de fiets! Toch met de auto? Parkeren kan op het parkeerterrein van Roelofs/MTH of op het terrein van de zandwinning.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen