Muziek, toneel en Sinterklaas

Foto: Rene Traut

Deze week in Rabo Theater De Meenthe: The Fortunate Sons (USA), Tuschinski, Charly Luske, Marjolein van Kooten, Blaaskapellenfestival, Ernst Hütter en Ernst, Bobbie en de rest.

 The Fortunate Sons
De voorstelling ‘A Tribute to CCR’ van The Fortunate Sons is te zien op woensdag 10 november, aanvang 20.00 uur. Eind jaren zestig was Creedence Clearwater Revival één van de populairste rockgroepen wereldwijd met hits als ‘Bad Moon Rising’, ‘Proud Mary’, ‘Have You Ever Seen The Rain’ en ‘Down On The Corner’. De Amerikaanse band The Fortunate Sons uit Chicago zet in de Nederlandse theaters een zeer authentiek, bijna niet van echt te onderscheiden eerbetoon neer aan het legendarische C.C.R.

Tuschinski

De voorstelling ‘Tuschinski’ van Theatergroep Toetssteen is te zien op woensdag 10 november, aanvang 20.15 uur. Theatergroep Toetssteen brengt een ode aan Abraham Tuschinski. Een ode aan zijn lef, zijn passie en zijn ongebreidelde dadendrang. Met als icoon zijn 100-jarige theater aan de Reguliersbreestraat.  De voorstelling is gebaseerd op het boek ‘Uit Liefde meneer Tuschinski’ van de Steenwijkse auteur Tanya Commandeur. Het script is geschreven door Erris van Ginkel.

Charly Luske

De voorstelling ‘The Story of Robbie Williams’ van Charly Luske is te zien op donderdag 11 november, aanvang 20.00 uur. Twee jaar lang jaar tourde Charly Luske zeer succesvol met ‘Story of George Michael’ langs de Nederlandse theaters. Een door hem zelf geproduceerde voorstelling, die dit jaar een vervolg krijgt met de “Story of Robbie Williams” tour. Het belooft een flitsende show te worden met de bekendste nummers van Robbie Williams door Charly Luske en zijn band. Geen tribute band, geen imitatie, maar zoals Robbie zegt “the naked truth and bloody great music!”

Marjolein van Kooten
De voorstelling ‘Ongestoord’ van Marjolein van Kooten is te zien op donderdag 11 november, aanvang 20.15 uur. Het psychiatrisch cabaret van Marjolijn van Kooten wordt ongelofelijk goed ontvangen. Tussen de lachbuien door voelt haar publiek zich getroost en verbonden door haar relativerende humor en ontroerende liedteksten. Na het succes van de theatervoorstellingen ‘Geen paniek’ en ‘Ik zie de bui al hangen’ is er nu ‘Ongestoord’, alweer boordevol zwarte humor. Deze avond is 100% anti-depressief. Bijwerkingen: lachstuipen en troost. Je knapt er echt van op.

Blaaskapellenfestival

Op 13 november 2021 vindt het 6 Fest der Blasmusik plaats. Het is de organisatie bestaande uit, Rabo Theater De Meenthe met ondersteuning van de KNMO Commissie Blaaskapellen Noord/Oost gelukt om 25 blaaskapellen uit Nederland en Duitsland enthousiast te maken voor deelname aan dit grootste festival voor blaaskapellen in Nederland. Aanvang 10.30 uur.

Ernst Hütter
De voorstelling ‘Bleib dir Treu’ van Ernst Hutter & Die Egerländer Musikanten is te zien op zaterdag 13 november. Met meer dan 45 miljoen verkochte muziekdragers is dit orkest niet alleen de bekendste vertolker van de Egerländermelodieën, maar ook de onbetwiste opvolger van Ernst Mosch und Seine Original Egerländer Musikanten. Als voorprogramma treed de bekende Bonkgerbargkapel uit Oldenzaal op, aanvang 18.00 uur. Aanvang Ernst Hütter 20.15 uur.

Ernst, Bobbie en de rest
De voorstelling ‘Pimp de Sintshow’ van Ernst, Bobbie en de rest is te zien op zondag 14 november, aanvang 13.30 uur. Sinterklaas is dit jaar een stuk hipper dan anders. Hij heeft namelijk een persoonlijk assistent die hem helemaal van deze tijd maakt. Toch is er iets vreemds aan de hand met Sinterklaas en als Ernst en Bobbie erachter komen wat met Sint gebeurd is, moeten ze alles op alles zetten om samen met alle jongens en meisjes Sinterklaas te redden.

Ook te zien in De Meenthe: Nathalie Baartman op 18 november. Ton Kas op 19 november. Ya, dat is iets indisch op 21 november. Harrie Jekkers op 24 november. Kunstlezing Bruno Doedens op 24 november. Ron Muijzer op 24 november. Simone Kleinsma op 25 november. Nabil op 25 november. Martine Sandifort op 26 november. Hans Luiten op 26 november. Rocky Horror Show op 27 november. Fien en Teun op 28 november. Sinterklaastoneel op 29 november. Romeo en Julia op 1 december. Richard Groenendijk op 1 december.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

Reacties

Cookieinstellingen