Schrijfster Marion Bloem bij Taman Indonesia met theaterprogramma ‘Rugzak van je ouders’

Foto: Geert Broertjes

Schrijfster Marion Bloem geeft samen met gitarist Guus Paat op vrijdag 1 oktober a.s. een intiem optreden bij Taman Indonesia. Het tropische park heeft hier een bijzonder arrangement van gemaakt, waarbij de bezoeker eerst het park mag bekijken, daarna het optreden bijwonen en, last but not least, aanschuiven bij een heerlijk Indonesisch buffet.

Rugzak van je ouders

Marion Bloem is schrijfster en filmmaakster. Ze is onder andere bekend door haar debuutroman “Geen gewoon Indisch meisje”. Haar Nederlands-Indische ouders waren in 1950 uit Indonesië (voormalig Nederlands-Indië) gevlucht.

Haar theaterprogramma ‘Rugzak van je ouders’ is een interactief programma waarbij humor en muziek een grote rol spelen. Guus Paat zal Marion Bloem begeleiden op gitaar. Op een humoristische en muzikale manier nodigt Bloem de bezoekers uit om in gesprek te gaan over het Indo-zijn, de Indische cultuur en haar nieuwste boek INDO. Vanuit haar eigen ervaringen en achtergrond deelt ze haar gedachten, belevenissen en de vele geheimen en trauma’s die nog dwarrelen binnen de Indische families. 

Boek INDO

Van de kaft van haar boek INDO: “Wat is er zo waardevol aan die zogenaamde Indische cultuur en is er wel een Indische cultuur? Is het nodig om onszelf Indo te blijven noemen? In haar boek INDO wisselt Marion Bloem herinneringen en gebeurtenissen af, en geeft ze een verfrissende, heel persoonlijke en boeiende blik op de huidige samenleving waarin ‘identiteit’ steeds meer een discussiepunt lijkt te worden.”

Arrangement

Belangstellenden die dit bijzondere arrangement op vrijdag 1 oktober willen meemaken, kunnen hun tickets reserveren via de website van Taman Indonesia. De toegangsprijs is inclusief rondwandeling door het park, optreden en Indonesisch buffet. Vanaf half 3 zijn deelnemers welkom om het park te bekijken, waarna ze om vier uur getrakteerd worden op de theatervoorstelling ‘Rugzak van je ouders’. Vanaf half zeven staat het Indonesische buffet klaar om van te genieten en kan men in kleine kring napraten. De avond sluit af rond acht á negen uur.

Kaarten zijn te verkrijgen via de website www.taman-indonesia.nl

Reacties

Cookieinstellingen