De verkoop van het nieuwe theaterseizoen is gestart

Foto: Ruben Stern

De verkoop van het nieuwe theaterseizoen is gestart. Er is weer van alles te zien voor jong en oud. Wat is er o.a. te zien in de maand september?

Razzia
De voorstelling Razzia is te zien op donderdag 16 en vrijdag 17 september, aanvang 20.00 uur. In Razzia volgen we het spoor van koerierster Meike van Dalen en politieagent- en verzetsman Harmen Visser. Beiden maken deel uit van verzetsgroep ‘Ome Willem’. In een gedramatiseerde vertelling maken we kennis met landwachter van Gelder, z’n zoon Ebben en twee ondergedoken studenten. Meikes vader wordt opgepakt en afgevoerd naar Duitsland. Hij keert niet terug. Het voedt de immense haat van Meike ten opzichte van Rauter.

Steven Brunswijk
Cabaretier Steven Brunswijk is te zien op vrijdag 17 september, aanvang 20.15 uur. Mannen zijn beter in dingen en vrouwen zijn weer beter in andere dingen. En dat is ook helemaal niet erg. Maar er zijn een hoop vrouwen die koste wat kost alles, maar dan ook écht alles beter willen kunnen dan een man. Alles Steven? Ja alles…

Toon Tellegen
Het literair concert met Toon Tellegen, Corrie van Binsbergen en Albert van Veenendaal is te zien op woensdag 29 september, aanvang 20.00 uur. In Hemels en Vergeefs staat de poëzie van Toon Tellegen centraal. Lyrische bevlogenheid gecombineerd met absurdisme. Het lijkt niet te kunnen. Maar het kan in de teksten van Tellegen. En die past erg goed bij de composities en improvisaties van de musici. Tekst en muziek gaan in elkaar over, versterken elkaar, contrasteren soms en vormen een lucide geheel.

Op Sterk Water
De cabaretgroep Op Sterk Water is te zien op woensdag 29 september, aanvang 20.15 uur. Op Sterk Water staat garant voor een weergaloze avond vol hilarische improvisaties. Muzikaal, actueel en vlijmscherp! Vanaf de zomer van 2021 maken de mannen van Op Sterk Water alles beter. Want er valt veel beter te maken, vanuit welk perspectief je het ook bekijkt.

Karin Bloemen
Karin Bloemen is te zien op donderdag 30 september, aanvang 20.00 uur. De eerste grote liefde van de veelzijdige performer Karin Bloemen is: zingen! In de voorstelling ‘Billy, Aretha, Norah, Amy…Karin’ gaat ze ‘old school’ helemaal voor de muziek, samen met de Old School Band. Het komt allemaal voorbij: van eigen stukken tot en met covers uit het rijke repertoire van Billie Holiday, Aretha Franklin, Norah Jones etc…

Vuur en Vlam
De dansvoorstelling ‘Indigo’ van Vuur en Vlam is te zien op donderdag 30 september, aanvang 20.15 uur. De voorstelling Indigo laat zien dat eenzaamheid of sociaal isolement alle leeftijden treft en alle lagen van de bevolking. Of je nou een alleenstaande oudere bent, de gevierde zakenvrouw of de jongere die via alle social media zijn ware gezicht niet laat zien of verslaafd is aan het gamen. Eenzaamheid is moeilijk in te schatten het is iets wat je alleen zelf kunt voelen. In deze voorstelling willen we de kijker een spiegel voor houden of een kijkje in het leven van een ander geven.

Nog meer te zien: Vreemde Vogels op 2, 3, & 4 september. Tessa Koop op 14 september. Het Groot Niet Te Vermijden op 18 september. Jasper van der Veen op 18 september

Reacties

Cookieinstellingen