Muziek in de Vestingstad met vinylmarkt en volop Rock ’n Roll

Foto: Harley Jr.

Muziekliefhebbers voelen zich deze dag als een kind in een snoepwinkel op de Markt in Steenwijk. Op de vinylmarkt staan verschillende kramen met de leukste en mooiste lp’s, singles en cd’s. Scoor een collectors item of de elpee waar al jaren naar wordt gezocht. Harde rock, disco, hiphop, soul, funk of hagelnieuwe klanken? Er is voor iedereen een plaatje te vinden. In een gezellige sfeer kan er naar hartenlust worden gesnuffeld en gestruind. 

Rock around the Clock in de binnenstad
Nadat de Scutterie om 11.00 uur weer de officiële aftrap van het Vestingfeest heeft verzorgd met het hijsen van de vlag en het geven van verschillende demonstraties is er in de winkelstraten volop muzikaal vertier. De Rock ’n Roll Diva’s entertainen er lustig op los en zingen de mooiste, drie stemmige songs. Op hun veel te kleine motor rijden de Harley Jr Maskers door de Vestingstad. In de tijd van de petticoats, Amerikaanse wagens, Bill Haley en ‘Rock around the Clock’ zou dit tweetal op hun nostalgische mini-Harley niet misstaan. The Sugar Berries brengen aanstekelijke nummers en een gevarieerde, vrolijke en swingende mix van rootsy muziek. Het duo Mister Rock ’n Rol speelt vol enthousiasme de bekende klassieke rock ’n roll hits. Genieten maar! 

Kinderrommelmarkt, torenklimmen en een wandeling over de stadswallen

De kinderen kunnen spulletjes verkopen tijdens de kinderrommelmarkt bij de Grote Kerk Vanaf half acht in de ochtend kan er een plekje worden uitgezocht. Om 12.00 uur ruimt iedereen de niet verkochte spullen weer op om vervolgens te genieten van alle activiteiten in de stad. De Steenwijker toren kan deze dag worden beklommen, er is een Vestingdienst en een wandeling over de stadswallen mag zeker niet ontbreken. Welkom in de Vestingstad!

Het actuele programma wordt gepubliceerd op www.steenwijkvestingstad.nl

Reacties

Cookieinstellingen