Fysiotherapie helpt om op de juiste manier te bewegen bij een longziekte

Foto: Pixabay

Op 12 november gaat het bij Longpunt Steenwijkerland over ‘Fysiotherapie helpt om op een juiste manier te bewegen bij een longziekte. Bewegen is gezond voor iedereen, maar in het bijzonder voor mensen met een longziekte. Hoe kunt u meer bewegen, terwijl u minder energie ervaart? Daarbij is behoud van conditie belangrijk voor mensen met een longaandoening.

Voldoende bewegen, letten op de ademhaling en ontspanning, bij wie kunt u terecht om uw conditie op peil te krijgen en te houden? Welke mogelijkheden zijn er bij de fysiotherapeut bij u in de buurt? Rebecca Hartkamp en Astrid Schoenmaker fysiotherapeuten bij Fysiotherapie Praktijk Hogewal zijn de gastsprekers deze middag. Tijdens de middag is er alle gelegenheid om met de zorgverleners in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen. U bent van harte welkom om 14.00 uur in Kerkelijk centrum de Klincke, Kerkstraat 16 te Steenwijk.

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen
Voor een antwoord op al deze vragen is er nu het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds. Vier keer per jaar zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners en zorgverleners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt bellen met Henk Heuvelink (0528) 371821. Zie ook www.drenthe.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Over Longfonds
In Nederland zijn een miljoen mensen met een chronische longziekte, zoals astma, COPD of een
zeldzame longziekte. Het Longfonds zet zich in voor iedereen met een chronische longziekte en voor
iedereen met gezonde longen.

Reacties