Vaarexcursie met historische punter door de Weerribben

Foto: IVN Noordwest-Overijssel

“Wat is er mooier dan per boot natuurgebied ‘De Weerribben’ te verkennen. En dan niet alleen via de wat grotere kanalen, maar ook via de kleinere vaarwegen dwars door rietbossen en langs wuivende rietkragen.” Deze bijzondere tocht wordt op zaterdagmiddag 28 september gemaakt in de historische Kuunder Punter.

Een natuurgids van IVN Noordwest-Overijssel is aan boord en vertelt alles over de ontstaansgeschiedenis van “De Weerribben” en de vele (zeldzame) planten en dieren die er voorkomen. De schipper vertelt alle bijzonderheden over de in 1912 gebouwde KU11. Bij voldoende wind wordt er gezeild en als dat niet mogelijk is wordt de elektrische fluistermotor ingeschakeld. De KU11 is de laatst overgebleven originele Zuiderzeepunter, gebouwd in 1912 en afkomstig uit de vissersvloot van Kuinre. Dit varende monument wordt nu liefdevol onderhouden door vrijwilligers van Stichting Kuinre in Promotie (SKIP).

Praktische informatie

Datum en tijd: Zaterdag 28 september van 13.30 tot 15.30 uur.
Afvaart: Bij de ingang van het buitencentrum van Staatsbosbeheer, Hoogeweg 27, 8376 EM, Ossenzijl.
Kosten: € 8,50 per persoon en € 6,- voor kinderen tot 12 jaar, contant te voldoen aan de schipper. Dit geld wordt gebruikt voor het onderhoud van de KU11.
Opgave bij: Jelte Mulder, telefoon 06-23688813.

Reacties