Geniet, ervaar en beleef iets speciaals

Foto: Ruben Terlou

Het komende seizoen staan er diverse ‘Specials’ geprogrammeerd in Rabo Theater De Meenthe: o.a. Ruben Terlou, WAD live, Moscow on Ice en Gerlof Meijer. Interessante producties, van multimedia tot schaatsspektakel.

Ruben Terlou
Ruben Terlou is documentairemaker, fotograaf en arts. Hij studeerde Mandarijn in China en Geneeskunde aan de UvA. Hij won de harten van de kijkers met zijn VPRO-serie ‘Langs de oevers van de Yangtze’ en ‘Door het hart van China’ waarin hij de kijker meeneemt op zijn reis door het hedendaagse China. De combinatie van Terlou’s ontwapenende persoonlijkheid en zijn vloeiende beheersing van het Chinees leidt tot dieppersoonlijke portretten. In dit theatercollege vertelt hij op inspirerende wijze over zijn werk en leven, de lessen die hij heeft opgedaan en de soms moeilijke keuzes die hij heeft gemaakt. i.s.m. VakantieXpert Reisburo Blok
Deze voorstelling is te zien op donderdag 03 oktober, aanvang 20.00 uur.

WAD live met het Noordpool Orkest
WAD, overleven op de grens van water en land, de film van Ruben Smit, behaalde kort geleden de status van Gouden Film met inmiddels meer dan 120.000 bezoekers. ‘Wad live’ is een muzikale filmhommage aan de rauwe en pure schoonheid van de Nederlandse wadden. Met het 42 koppige Noordpool Orkest voor het filmdoek en regisseur Ruben Smit als verteller gevat in een uniek filmconcert. De muziek van Boy Edgar Prijs-winnaar Martin Fondse wordt door dirigent Reinout Douma bewerkt in een nieuwe muzikale dramaturgie met veel ruimte voor improvisaties. Het publiek ziet de nieuwe montage van de film met veel nog niet eerder vertoonde beelden. Het Wad gevangen in beeld en geluid met de nieuwste filmtechnieken: elk jaargetijde, zowel onder als boven water. Deze voorstelling is te zien op vrijdag 06 december, aanvang 20.00 uur.

Moscow on Ice
Het Moscow Circus on Ice is het beroemdste circus op ijs ter wereld. Een internationaal circus voortgekomen uit het fameuze Nikulin Circus van de Tsvetsnoi Boulevard in Moscow. Het gezelschap van professionele circusartiesten staat onder de bezielende leiding van Natalia Abramova. Het Moscow Circus on Ice brengt een wervelende show die met vaart en humor wordt uitgevoerd. Met clowns en tovenaars, feeën en prinsessen. Met jongleurs en luchtacrobatiek, in prachtige kostuums en natuurlijk alles op de schaats. Deze voorstelling is te zien op woensdag 25 december, aanvang 11.00 en 14.30 uur.

Gerlof Meijer
In STRAFRECHT? LEVENSECHT! brengt Meijer het strafrecht dichter bij de burgers door op indringende en overtuigende wijze antwoord te geven op hun vragen. Gerlof Meijer is strafrechter sinds 1993 en gaf jarenlang leiding aan rechters. Hij bemerkte dat er in de samenleving veel vragen leven over strafrecht. Om die reden besloot hij in 2016 Nederland te informeren over zijn vak. Met succes: zijn lezingen trokken volle zalen. Vanaf 2019 presenteert hij een fonkelnieuwe versie van het theatercollege Strafrecht? Levensecht! Op heldere manier geeft Meijer inzicht in dilemma’s waarmee strafrechters te maken hebben. Hoe hak je de knoop door in ernstige strafzaken met een ontkennende verdachte? Waarom krijgt een serieverkrachter geen levenslang? Hoe kan het dat een draaideurcrimineel wederom wegkomt met een taakstraf-je? Strafrechters worden vaak weggezet als te soft. Deze voorstelling is te zien op vrijdag 10 januari, aanvang 20.15 uur.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

Reacties