Record aan bierbrouwerijen naar Steenwijk

Foto: Pixabay

Op 14 juni wordt voor de 5e keer de bier XXL georganiseerd in Rabo Theater De Meenthe door slijterij Kistjes uit Meppel en slijterij bij Bert uit Steenwijk.

Tijdens het eerste jubileum presenteren zich dit jaar een recordaantal brouwerijen. Zo hebben Den Duik, Eggens, Kikvorsch, Bierimport, 7 Deugden, Bax, Muifel, Gulpener, Jopen en Texels toegezegd te komen.
Maar ook bijvoorbeeld het bijzondere Diggelfour, Gula, Filou, Koe en Kalf, Heer van oranje en Wieniger zijn van de partij. Maar liefst 20 brouwerijen zijn aanwezig in Steenwijk.

Het principe van Bier XXL is eenvoudig. Je koopt een kaartje van € 25,00 krijgt daarvoor je eigen glas en daarna is het onbeperkt 3 uur proeven van fantastische bieren, praten met de brouwers en met collega bierliefhebbers want een bierfestival is een meeting der liefhebbers.
Ook dit jaar een stand waar biercocktails worden gemaakt en een stand waar vatrijping wordt uitgelegd en bekende bierclub Echten is ook aanwezig.
Ook wordt er gezorgd voor een klein hapje zodat het bier extra lekker smaakt. Er is plaats voor maximaal 400 bierliefhebbers!

14 juni start Bier XXL om 19.30 en duurt tot 22.30. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Kisjes in Meppel, bij Bert in Steenwijk, de kassa van De Meenthe en via ww.demeenthe.nl

Reacties