Indische singer-songwriter Wouter Muller op de Pasar Makanan in dierenpark Taman Indonesia

Foto: Taman Indonesia

Taman Indonesia organiseert het weekend van 15 en 16 september een markt vol Indonesische lekkernijen, recepten en ingrediënten, de Pasar Makanan.

Het hele weekend kun je genieten van kruiden en producten uit Indonesië, authentieke recepten en alle informatie die je wilt weten over de Indonesische keuken. Verschillende Indische kokkies maken hun specialiteit uit het verre oosten.. Onder andere diverse soorten kroepoek, sambals en saté is er het weekend te verkrijgen. Op zaterdag speelt de live band Krontjong Toegoe Modern en op zondag verrast Indonesische zangeres Melanie Foeh het publiek met een Indische chansons en gezellige dansbare dangdut nummers. Als bijzondere act komt Wouter Muller op zondag langs voor een spetterende show.

Pasar Makanan
Naar aanleiding van september culinaire maand, draait het weekend van 15 en 16 september in dierenpark Taman Indonesia om eten. Aparte Indische gerechten uit grootmoeders kookboek en moderne cakes uit het huidige Indonesië passeren het menu. Maar ook bekende gerechten zoals saté, nasi rames en gado gado zullen te vinden zijn. Daarnaast vind je er diverse soorten sambals, kruiden en specerijen uit de oosterse keuken, en op zaterdag een leuke kookdemonstratie. Tevens is er de live band Krontjong Toegoe die de bezoekers laat swingen op echte traditionele krontjong muziek! Of laat je zondag inpakken door Indische singersongwriter Wouter Muller.

Dresscode : Fruit en lekker eten!
Om het feest helemaal compleet te maken, is er ook een dresscode. Iedereen die een broek, jurk of shirt aanheeft met fruit of andere lekkernijen, krijgt 20% korting op de entreeprijs.

Indische Singer-songwriter Wouter Muller
Wouter Muller is een van de bekendste singer-songwriters van Indische afkomst. Hij maakt al jaren muziek. Werd bekend met de Oost-Nederlandse folkgroep ‘Jakkes’ (2 elpees). In zijn woonplaats Enschede richtte hij de groep ‘Quasimodo’ op die tot 1999 de begeleidingsband was van Willem Wilmink. Maakte daarmee diverse theaterprogramma’s, de cd ‘Achterlangs’ en de (kinder)cd ‘Verboden voor Kinderen’. Schrijft zijn eigen muziek en teksten (Nederlandstalig) en componeerde behalve voor Willem Wilmink ook voor o.a. Wieteke van Dort . Keerde in 1997 voor het eerst terug naar zijn geboorteland, het huidige Indonesië. Met die ervaring maakte hij de muziekvoorstellingen ‘Wat is een Indo?’ en ‘Indisch Hart’ en bracht tot nu toe vijf cd-albums uit en een bijzondere DVD.

Met zijn liedteksten bezingt hij het verhaal van iemand die vanuit zijn Indische afkomst zijn eigen weg zoekt. Geen lofzang op ‘tempo doeloe’ of de verloren gordel van smaragd, maar een even liefdevolle als kritische blik op de Indische cultuur en de prijs van aanpassing aan een andere cultuur. Soms met een ontroerend eerbetoon, dan weer met veel humor. Het is Indisch en niet-Indisch tegelijk, maar indringend, aangrijpend en van begin tot eind recht-uit-het-hart. Met sfeervolle luisterliedjes en swingende rock, met een lach en een traan rijgt Wouter Muller zijn teksten en muziek aaneen tot een meeslepend verhaal.

Hij is wel eens de ‘Boudewijn de Groot van de Indo’s’ genoemd of ‘de troubadour van de Indische hedendaagse muziek’ of ‘de nieuwe Indische stem’. Hij geeft inderdaad een stem aan vele Indische Nederlanders. Zijn indringende teksten en sfeervolle muziek, zijn gedreven speelwijze en bevlogen zang laten je niet onberoerd.

Ook buiten Nederland is Wouters muziek niet onopgemerkt gebleven. Hij heeft diverse concerten gegeven voor de Indische gemeenschappen in de VS (California en Florida), Australië en als muzikaal begeleider meegewerkt aan verschillende groepsreizen naar Java, Bali, Sulawesi en Sumatra.

“Wat Wouter Muller waardevol maakt, is dat hij vanuit een persoonlijke invalshoek algemene gevoelens weet te verwoorden. Nu eens geen bezongen ‘voorbije liefdes’ en ‘betere wereld’ maar liedjes van een bevlogen man die zijn Indisch hart op de goede plek heeft” (Twentse Courant-Tubantia).

“Omlijst door een smakelijk muzikaal mengsel van rock&roll, blues en country verwoordt Muller trefzeker het verleden en heden van de Indische gemeenschap in Nederland” (Trouw).

“Wouter Muller kan in zijn eentje verantwoordelijk gehouden worden voor een nieuwe muziekstroming: de Neder-Indopop. Openhartig en liefdevol verwoordt hij het gevoel van velen die in Indië hun wortels hebben… Daarbij betoont hij zich een warm voorstander van de multiculturele samenleving. In dat opzicht acht ik zijn werk in een tijd als deze van buitengewoon belang” (Ernst Jansz, musicus, schrijver).

Wouter Muller treedt zondag 16 september op in Taman Indonesia op de Pasar Makanan.

Feestjes, maaltijden en partijtjes in het winterseizoen

Komende winter is er de mogelijkheid om familiefeesten, verjaardagen en kumpulans te vieren in Taman Indonesia. Hierbij kunnen we heerlijke maaltijden serveren, en zorgen we voor een gezellige Indonesische sfeer. U kunt altijd informeren naar de mogelijkheden. Vanaf 1 november zal het park op zondags geopend zijn van 12h-17h. tot 1 april.

Taman Indonesia is een exotisch dierenpark waarbij u zich waant de tropische omgeving van Indonesië. Niet alleen ontmoet u spannende Aziatische dieren zoals de Binturong, de loewaks en Maleise Bosuilen, u kunt ook een kijkje nemen in een heus traditioneel Mentawai paalwoning, of een hapje eten in onze Indische waroeng. Voor kinderen is er een speeltuin, een kinderboerderij en een spannende speurtocht.

Naam: Pasar Makanan

Datum: 15 & 16 september 2018

Adres: Kallenkote 53, 8345 HE te Kallenkote

Website: www.taman-indonesia.nl

Organisatie: Taman Indonesia

Email: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen