Scholen doen mee aan project de Dode Hoek

Foto: Pixabay

Maar liefst 740 kinderen van 12 scholen in de gemeente Steenwijkerland doen van 17 t/m 27 september 2018 mee aan het project de Dode Hoek.

Doel van het project is vooral jonge fietsers bewust te maken van de gevaren in de dode hoek van een vrachtwagen of bus. Wethouder Marcel Scheringa: ‘Veiligheid staat voorop in het verkeer. Daar hoort ook bij dat je rekening met elkaar houdt én weet wat de risico’s zijn. De dode hoek van een vrachtwagen bijvoorbeeld. We willen kinderen bewust maken van het gegeven dat ze op sommige plekken niet zichtbaar zijn voor vrachtwagenchauffeurs. Vandaar dat we samen met de plaatselijke VVN-afdeling dit project organiseren. Geweldig dat er zoveel kinderen aan meedoen.’

De deelnemende kinderen komen van basisscholen uit de hele gemeente. Dit jaar komt in Steenwijk, Vollenhove, Oldemarkt, Sint Jansklooster en Belt-Schutsloot een instructeur van Chauffeurs Vereniging Friesland met een truck (en oplegger) waarin de instructie plaatsvindt. Die instructie begint met een theoretisch gedeelte, onder andere aan de hand van DVD-beelden, in de vrachtwagen. Daarna volgt een praktische uitleg met voorbeelden. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Overijssel.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen