Beleef, ervaar en geniet van het toneel

Foto: Mark Engelen

Het komende seizoen in  Rabo Theater De Meenthe: De Waarheid, Jandino, Vogel, De Verleiders en Casablanca.

De Waarheid
Michel heeft een affaire met Alice, de vrouw van zijn beste vriend. Alice wordt verteerd door twijfel en schuldgevoel en wil alles opbiechten, maar Michel kan heel goed leven met grote leugens. Tijdens hun stiekeme weekend in Bordeaux komt de grote, hilarische maar ook pijnlijke confrontatie: moeten ze nu de rest van hun leven liegen tegen hun partners, kiezen ze voor elkaar of krabbelen ze terug? De Waarheid is een originele komedie over liefde, lust en ontrouw tussen twee bevriende stellen. Deze voorstelling is te zien op dinsdag 2 april 2019, aanvang 20.00 uur.

Jandino
Judeska belandt in een tbs-kliniek. Het is eindelijk zo ver. Na meerdere aanvaringen met de wet, persoonlijke beledigingen en fysieke aanvallen tegen vrijwel iedereen die ze tegenkomt, heeft de rechtbank doen besluiten dat Judeska achter slot en grendel moet. In deze knotsgekke klucht moet Judeska noodgedwongen op zoek gaan naar zichzelf door middel van creatieve therapieën, groepsgesprekken en agressietraining. Maar als er één ding is waar Judeska niet tegen kan, is het wel verteld worden wat ze moet doen. Deze voorstelling is te zien op vrijdag 5 april 2019, aanvang 20.00 uur.

Vogel

In deze voorstelling, speciaal voor hem geschreven ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag, gaat Bram van der Vlugt het avontuur aan met de veel jongere theatermakers Roelof Pothuis en Thijs Prein. In een oud, verlaten stationsgebouw woont Martinus. Als dertienjarig jongetje is hij er komen wonen. Martinus is nooit vertrokken, al beweert hij zelf van wel. 75 jaar later kijkt hij samen met zijn kleinzoon terug op zijn leven. Een lastige opgave, want Martinus neemt graag een loopje met de waarheid. Deze voorstelling is te zien op woensdag 17 april 2019, aanvang 20.00 uur.

De Verleiders

Stel je een wereld voor waar al het nieuws dat jij ziet wordt bepaald door jouw salaris, jouw adres en wie jouw vrienden zijn. Stel je een wereld voor waarin je nooit in aanraking komt met nieuwe ideeën. En waar je geen geheimen mag hebben. Welkom in 2019. Een voorstelling waarbij je je smartphone aan moet houden. Deze voorstelling is te zien dinsdag 23 april, aanvang 20.00 uur.

Casablanca

Het indringende liefdesverhaal ‘Naar Casablanca’ nu op het toneel, met in de hoofrollen Stefan Rokebrand (Chez BroodCelblok H) en Jamie Grant (KLEMLEEF!). In een schemerige wereld vol politiek en heroïek ontvouwt zich een allesomvattend en venijnig liefdesverhaal, waarin onmogelijke keuzes moeten worden gemaakt. Deze voorstelling is te zien op dinsdag 7 mei 2019, aanvang 20.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen