Opbouw Koloniefeest in Willemsoord in volle gang

Een kleine groep vrijwilligers loopt druk rond op het terrein aan de Steenwijkerweg in Willemsoord waar de opbouw in volle gang is voor het 9e Koloniefeest aanstaande zaterdag.

De afgelopen dagen is er keihard gewerkt aan het opbouwen van de tenten en het festivalterrein, het weer zat enorm mee en nieuwe creatieve ideeën uiten zich in handige oplossingen.
Organisator Maik Vaartjes vertelt; “9 jaar geleden begonnen wij met een kleine tent en wat Nederlandstalige artiesten, tegenwoordig hebben wij fantastische artiesten, groot broederschap tijdens de opbouw en nog eens 60 vrijwilligers tijdens het evenement zelf.”
Dit jaar is de “rock tent” een stukje groter gemaakt waar onder andere Dilana Smith, Red Smoke en de Hockenheimers optreden.
Naast de tent bevindt zich de mega tent waar een bomvol programma op de planning staat met onder andere de Snollebollekes, Mooi Wark, Jannes, Ronnie Ruysdael en Summerland.
Ook nieuw dit jaar is de ingang gemaakt van grote fruitkisten die in het donker volledig in de spotlights staat. Vandaag werden de laatste lampen worden opgehangen en getest.

De organisatie verwacht dat er dit jaar zo’n 2000 bezoekers op het evenement af komen, mede dankzij het zeer gunstige weerbeeld die vorig jaar vooral bij het op- en afbouwen roet in het eten gooide.
Maik vertelt over het onstaan van de naam Koloniefeest “We hebben drie kolonieeën, Wilheminaoord, Frederiksoord en Willemsoord, daar is de naam ook uit ontstaan. Onze consumptiemunten bestaat uit zogenaamd koloniegeld met het teken van vroeger.”

’s Middags is er naast de kindermiddag een beachsoccer toernooi georganiseerd, op het festivalterrein waar twee zandvelden zijn aangelegd.
Naast het beachsoccer toernooi is er ook weer de jaarlijks terugkerende kindermiddag, met tal van activiteiten voor jong en oud. De muzikale omlijsting tijdens deze middag wordt verzorgd door de top 100 band “Take 7” uit Meppel.

De tijden zijn als volgt:

Zaterdagmiddag

Aanvang beachsoccer toernooi: 12:30 tot 17:00
Kindermiddag: 13:00 tot 17:00

Zaterdagavond

Terrein open vanaf: 19:00
Aanvang programma: 20:00

 

Kaartjes zijn nog te koop bij de ingang, of online via; https://www.eventbrite.nl/e/tickets-koloniefeest-2018-44651614180

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen