Sate feest bij dierenpark Taman Indonesia

Foto: Taman Indonesia

Indonesische sferen midden in dierenpark Taman Indonesia. De Pasar Saté wordt dit jaar gehouden op 16 en 17 juni en, zoals de naam al verluidt, zullen er tal van kramen staan met verschillende soorten saté.

Denk hierbij aan: Saté Kambing, Saté Udang en Saté Babi. Op deze manier kunnen de bezoekers kennismaken met de Indonesische keuken. Er zijn natuurlijk ook een hoop andere dingen te beleven op de Pasar Saté. Op zaterdag zal de Indonesische zanger Mick Woearbanaran en zangeres Melanie Foeh het publiek vermaken. Op zondag treedt de band Krontjong Toegoe Modern op.   

Pasar Saté

U kunt genieten van verschillende satés die vers voor u worden bereid. Natuurlijk kan de poco poco gedanst worden op vrolijke muziek, maar er is meer. Er is een kleine markt met onder andere kookgerei, Tjendol, Indonesische (kinder)kookboeken, (reis)informatie over Indonesië en nog veel meer. Kinderen kunnen zich verkleden in Indonesische kledij, bouwen met bamboe en kijken naar ‘Kantjil’, het Wayang schimmenspel. Er is dus een hoop te beleven op de Pasar Saté! Voor meer informatie kunt u terecht op www.taman-indonesia.nl/evenementen.

Krontjong Toegoe Modern

De krontjongmuziek vindt zijn oorsprong in het dorp Toegoe, vlakbij Jakarta, de hoofdstad van Indonesië.. Hier werden al in de 17e eeuw muziek instrumenten vervaardigd, zoals de in Nederland bekende ukelele, die in de hedendaagse  krontjong nog steeds wordt bespeeld. Krontjong Toegoe Modern is een band, waarbij de leden allemaal nog afstammen van dit dorp Toegoe, en gezamenlijk de krontjong in ere houden.  De band speelt de `oude` krontjong liederen zoals in de Toegoenese traditie maar met hedendaagse instrumenten.

De band heeft een uitgebreid repertoire van krontjong asli, krontjong pop, moluks krontjong tot poco-poco, country en marenge. Ook zullen een set met sing-a-longs spelen waarbij je als bezoeker mag meedoen. Neem je ukelele dus maar mee!

 

Reacties

article
24637
Genieten van de Indonesische cultuur op de kleinste, maar gezelligste Indische markt van het Noorden.
Indonesische sferen midden in dierenpark Taman Indonesia. De Pasar Saté wordt dit jaar gehouden op
https://steenwijkerland.nieuws.nl/nieuws/24637/sate-feest-dierenpark-taman-indonesia/
2018-06-11T13:06:25+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/318/2018/06/11130608/satetanteellen.jpg
Nieuws