Studenten Ondernemerspunt helpen bij mock-up Isala Diaconessenhuis

Foto: Isala

De voorbereidingen voor het nieuwe ziekenhuis in Meppel zijn in volle gang. Om het nieuwe ontwerp te testen, wordt de binnenkant van het ziekenhuis nagebouwd van karton. Studenten van het Ondernemerspunt helpen mee met de opbouw van deze zogenoemde ‘mock-up’.

Het nieuwe ontwerp van het nieuwe ziekenhuis in Meppel is gebaseerd op wettelijke regels, bouwvoorschriften en Isala’s eigen wensen. Nu het voorontwerp bijna klaar is, wordt getest of het ontwerp daadwerkelijk aan alle voorwaarden voldoet. Bij een groot project als dit, is het gebruikelijk om te werken met proefopstellingen (mock-ups). Door het ontwerp voorafgaand aan het echte bouwen te testen, kunnen er nog fouten uit het ontwerp gehaald worden. Zo werd bijvoorbeeld ontdekt dat bepaalde deuren nog iets breder gemaakt moeten worden voor scootmobielen.

Opbouw mock-ups

Voor de opbouw van de mock-ups krijgt Isala hulp van studenten van het Ondernemerspunt. Studenten Facilitair Leidinggevende (niveau 4) maakten een planning en gingen samen met studenten van andere opleidingen aan de slag. Een mooie opdracht om voorbereid te worden op de rol van Facilitair Leidinggevende.

Ondernemerspunt

Het Ondernemerspunt is dé plek waar instellingen en bedrijven nieuwe ideeën, opdrachten en onderzoeken in kunnen brengen om uit te laten voeren door studenten. Het Ondernemerspunt is een initiatief van de Regiocampus.

Regiocampus

De Regiocampus is dé fysieke plek voor leren, werken en innoveren. Professionals en studenten van bedrijven en instellingen​ uit alle sectoren werken samen in creatieve, innovatieve projecten en proeftuinen. Samen dragen wij bij aan een vitaal woon-, werk- en vestigingsklimaat in Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel.

De Regiocampus wordt gevormd door: Isala Diaconessenhuis, Zorggroep Noorderboog, Deltion College, hogeschool Windesheim, hogeschool Viaa, Drenthe College, Gemeente Meppel, Gemeente Steenwijkerland, RSG Stad & Esch, ZorgZaak, Rabobank en Welzijn MensenWerk.

Reacties

article
24647
Studenten Ondernemerspunt helpen bij mock-up Isala Diaconessenhuis
De voorbereidingen voor het nieuwe ziekenhuis in Meppel zijn in volle gang. Om het nieuwe
https://steenwijkerland.nieuws.nl/nieuws/24647/studenten-ondernemerspunt-helpen-mock-up-isala-diaconessenhuis/
2018-06-13T10:20:26+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/318/2018/06/13102007/Mock-up-Isala.jpg
Nieuws