SV Hercules en VV Willemsoord sluiten gezamenlijk sportmiddagen af

Foto: Gerrie van der Hoogen

Het werd vrijdag een spetterende afsluiting van vijf middagen sporten voor de basisschooljeugd van Willemsoord. Voetbalclub VV Willemsoord en sportvereniging Hercules namen de leerlingen tijdens de coronaperiode onder hun hoede om hen een fijne middag te bezorgen, en vooral om het sporten voor iedereen mogelijk te maken.

Het initiatief beleefde vrijdag een even feestelijk als nat slot, met schitterend weer en een prachtige waterglijbaan, waar ruim vijftig kinderen de middag van hun leven op beleefden.
Voorzitter Kimberly Schomakers van SV Hercules ontdekte zeer tot haar genoegen dat het project aansloeg: ‘Het initiatief werd uitgebroed in het hart van de coronatijd. Zes weken geleden besloten SV Hercules en VV Willemsoord de handen ineen te slaan en ‘iets’ te doen voor de kinderen in hun koloniedorp. Wij vonden dat we de kinderen met de gedachten ergens anders naar toe moesten krijgen. Daarnaast zouden de kinderen mekaar weer eens eventjes zien én konden ze lekker sporten. In zes weken tijd hebben we een gezamenlijk sportaanbod kunnen aanbieden op sportpark De Boschkamp. Eén middag moesten we afzeggen wegens te slecht weer. We hebben alle bijna 100 leerlingen van OBS Generaal van den Boschschool uitgenodigd. Elke middag trok ongeveer vijftig kinderen, een prachtig aantal waar we heel blij mee waren. Voordeel van een klein dorp als Willemsoord is dat we elkaar als verenigingen makkelijk weten te vinden en je daardoor dit soort dingen vrij vlot kunt regelen en veel mensen kunt bereiken’.

Vanuit SV Hercules verzorgde sportleraar Joey De Smet wekelijks een uurtje Sport & Spel en Elisa Muis was tweemaal aanwezig voor een dansuurtje. Wilco van Luik, Damy Kuipers, David Mollema, Ingmar Kempers, Wesley Brandsma en Alberto Schipper waren één of meerdere keren aanwezig namens VV Willemsoord.

De afsluiting met de grote waterglijbaan, overigens spontaan beschikbaar gesteld door Attractieverhuur Meppel, werd erg gewaardeerd door de kinderen. ‘Het was vrijdag voor ons grote mensen misschien wat te warm, het maakte de enthousiaste kinderen niets uit: water en zon bleek de best denkbare combinatie’, besluit Kimberly Schomakers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen