NoordWestGroep neemt pro/vso-leerlingen RSG Tromp Meesters in dienst

Foto: NoordWest Groep

Op 22 juni 2020 zijn twee vso-leerlingen van RSG Tromp Meesters Eekeringe uitgenodigd bij NoordWestGroep om hun eerste arbeidsovereenkomst te ondertekenen. Daniël en Enrico zijn de eerste vso-leerlingen die per 1 juli a.s. bij NoordWestGroep in dienst treden. In september 2019 gingen twee pro-leerlingen hen al voor bij NWG.

Directeur Arjen Mol van NoordWestGroep zegt blij te zijn dat het plan van Tromp Meesters en NWG vorm krijgt. Leerlingen vallen door de intensievere samenwerking met pro/vso niet meer buiten de boot en hebben zicht op een toekomst.
Michel Post, jobcoach bij NoordWestGroep, constateerde dat teveel pro/vso-leerlingen tussen wal en schip vielen. “De samenwerking met Tromp Meesters is versterkt waardoor we elkaars netwerk benutten”, aldus Michel. De indiensttreding van Daniël en Enrico is daarvan het zichtbare resultaat. 

Bij ouders valt een last van hun schouders door de korte lijntjes tussen leerling/ouders en NWG aan de ene kant en de nazorg in de vorm van een jobcoach aan de andere kant. Frank de Jager, stagebegeleider bij Tromp Meesters, geeft aan door school met NWG te verbinden, alle leerlingen een kans krijgen. “Voor alle leerlingen is er een toekomst. Ze doen ertoe!”, aldus Frank.
NoordWestGroep werkt al een aantal jaren intensief samen met RSG Tromp Meesters Eekeringe in de begeleiding van leerlingen van pro/vso. Leerlingen die praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs volgen op de scholengemeenschap, doen werkervaring op bij NoordWestGroep. Op deze manier worden ze wegwijs gemaakt in het arbeidsproces.  

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen