‘Je komt en je gaat. Daartussen moet je lachen. Keihard!’

Foto: Corne van der Stelt

Deze week in Rabo Theater De Meenthe:
Jandino, Dutch Eagles, Nathalie Baartman, Theatergroep op Woensdag, Daniël Arends en in de Grote Kerk in Blokzijl Valentina Tóth.

Jandino
Als er iemand in de showbusiness keihard gaat, dan is het Jandino wel. Deze man doet niet aan concessies als het om zijn carrière gaat. Bij hem is het simpel, je komt en je gaat. Daartussen moet je lachen, het liefst keihard! Precies dat gaat hij verzorgen in zijn 6e show. Hij brengt een hilarische show met typetjes, stand up comedy, zang en dans. Deze tour sluit hij spectaculair af in de Kuip. Heeft iemand dat ooit gedaan? Nee! Maar als iemand het kan, dan is het Jandino wel. Waarom? Hij gaat gewoon keihard! Na afloop is er een swingende afterparty met DJ Willy Whoo. Natuurlijk gaat Jandino na de voorstelling ook lekker dansen. Jandino komt donderdagavond 18 januari naar de Eleq Theaterzaal. De voorstelling begint om 20.00 uur. De afterparty is rond 23.30 uur afgelopen.

Dutch Eagles

Ruim 40 jaar na dato staat de authentieke muziek van de Eagles en hun tijdgenoten nog altijd recht overeind. De Dutch Eagles zijn inmiddels tot ver buiten onze grenzen de onbetwiste ultieme vertolkers van dit muziekgenre en het tijdperk. Met ruim 25 gitaren, 6 loepzuivere vocalen, prachtige verhalen en vooral heel veel plezier en overtuiging brengen zij deze tijdloze muziek al meer dan tien jaar schijnbaar moeiteloos tot leven. Grote hits, minder bekende pareltjes en bijzondere verrassingen, met weergaloze precisie, exact klinkend zoals u gewend bent en springlevend gebracht. De Dutch Eagles slaan hun vleugels weer wat verder uit. Take a seat, and come fly like an Eagle…  op vrijdag 19 januari 20.00 uur in de Eleq Theaterzaal.

Nathalie Baartman

Voest (=vuist) is het autobiografische avontuur van ‘Baartman back to Borne’. Met een Twentse blik grijpt ze de huidige tijd. Was iedereen maar zoals tante Truus. Voest is een ode aan de menselijke maat. Een verhaal over mensen met omstandigheden. Van genotsknolletjes tot knooppunt Azelo. Een hilarische voorstelling van een vurige vrouw op vredesmissie. Voest is op vrijdag 19 januari te zien om 20.15 uur in het Dyka Vestzaktheater.

Theatergroep op woensdag

Meestal kies je zelf met wie je wel en niet omgaat en heb je daarom vaak leuke mensen om je heen. Alles onder controle dus. Heerlijk toch? Maar wat nou als je wel eens wat anders wilt? Dan word je een van De Deelnemers en bepaal je plotseling niets meer zelf. Theatergroep Op Woensdag blijft verrassen! Zaterdagavond 20 januari is de voorstelling ‘De deelnemers’ te zien in de Eleq Theaterzaal. De voorstelling begint om 20.00 uur.

Blokzijl Klassiek

Valentina Tóth, een van Nederlands jonge toppianisten, doet haar masteropleiding in Brussel aan het Koninklijk Conservatoriumén aan het Rijks Instituut voor Toneel en Cultuurspreiding. Ze won eerste prijzen op het Prinses Christina Concours en het Internationaal Muziekconcours in Stockholm en was finaliste van het Steinway Concours en YPF-pianoconcours. Op zondag 21 januari komt Valentina Tóth in de Grote Kerk in Blokzijl. Het concert begint om 15.30 uur.

Daniël Arends

‘Beste mensen, omdat ik het zo fijn vind om voor u op te treden speel ik ‘De Afterparty’. Ik zou dan ook vereerd zijn als u wederom massaal kwam opdagen.’ Liefs, Daniël Arends. ‘De Afterparty’ is te zien op woensdag 24 januari om 20.00 uur in de Eleq Theaterzaal.

Ook te zien in De Meenthe:
Frans Bauer op donderdag 25 januari. Tijdens het Theaterweekend Nederpop All Stars op vrijdag 26 januari. De Theatercollege met Ton Henzen en Han Evers op zaterdag 27 januari. Deze dag kunt u ook ‘Behind the scenes’ van Rabo Theater De Meenthe. Zondag 28 januari Tom’s magische speelgoedwinkel en op woensdag 31 januari de Try Out van Johan Goossens.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen