Steenwiekertoornrun: Wi’j goan d’r weer veur.

Foto: Stichting Steenwiekertoornrun

Op zaterdag 5 augustus 2017 vindt voor de negende keer de ‘Steenwiekertoornrun’ plaats.  Tijdens deze tocht gaan mensen met een beperking mee als passagier in een zijspan, achterop een trike of in een cabrio.

Kilometers lange stoet

Deze tocht, georganiseerd door Stichting Steenwiekertoornrun, bezorgt de deelnemers een onvergetelijke dag. De kilometers lange stoet gaat door de mooiste gebieden en over de mooiste weggetjes die Steenwijkerland en haar buurgemeenten rijk zijn. Dit jaar zal de tocht onder andere door een stukje Friesland gaan.

Rotary Clubs Steenwijk

Om 10.00 uur verrichten voorzitter Karin Kranendonk van Rotary Club Steenwijk en voorzitter Hans van der Kraan van Rotary Club Steenwijk-Regio de opening bij Rabo Theater De Meenthe.

Na de officiële opening vertrekt de stoet om 10.30 uur.

Rontie omme de toorn

De lunchstop vindt plaats bij Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha. Tijdens de tussenstop in Kallenkote krijgen de deelnemers een ijsje aangeboden door de Maargies Hoeve. Tegen 16.30 uur gaat de stoet door het centrum van Steenwijk, het begin van  het traditionele ‘rontie omme de toorn’. Vervolgens vindt het eindfeest plaats bij v.v. d’Olde Veste ’54.

Informatie

Meer informatie over de Stichting Steenwiekertoornrun en de route is te vinden op:

www.steenwiekertoornrun.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen