Bekende klassieke Nieuwjaars melodieën in De Meenthe

Foto: Ermin de Koning

Deze week in De Meenthe: André het astronautje, Ruilen: van konijn naar een fortuin, Nieuwjaarsconcert, Mondiavisueel en Hans Liberg.

André het astronautje
Welk kind droomt er niet van om astronaut te worden? Met een raket de ruimte in. Astronaut André Kuipers is de enige Nederlander die maar liefst twee keer in de ruimte is geweest. Tijdens zijn tweede ruimtereis schreef hij het avontuur André het astronautje voor zijn kinderen. Een verhaal over vriendschap, raketten, muizen, astronauten en kaasfondue. Het is het eerste boek ter wereld dat in de ruimte geschreven is. ‘Voor kinderen is de voorstelling niet alleen een mooi ruimte-avontuur om naar te kijken, ze leren óók hoe leuk wetenschap en techniek zijn!’, aldus André Kuipers. André het astronautje is voor alle ruimtereizigers vanaf 4 jaar en is te zien op vrijdag 6 januari 2017 om 14.00 uur.

Ruilen: van konijn naar een fortuin
Kun je van niets een fortuin maken door steeds maar weer te ruilen? Albert Klein Haneveld en Stefan Egberts denken van wel. Ze halen via Marktplaats een gratis konijn op. Tegen alle verwachtingen in ruilen ze binnen drie jaar tot een luxe appartement aan een ski-piste. Albert en Stefan vertellen, aan de hand van filmfragmenten van hun ruilproject, over bijzondere ontmoetingen, morele dilemma’s, hun vriendschap en de reacties die dit project losmaakt: tot doodsbedreigingen aan toe. Samen met u ontrafelen zij het geheim van dit succes en komen ze tot een opmerkelijke conclusie. Tip: neem iets te ruilen mee naar de voorstelling. Jouw kaartje is de eerste stap naar je eigen fortuin.  Deze voorstelling is te zien op vrijdag 6 januari 2017, aanvang 20.15 uur.

Nieuwjaarsconcert
Na het succes van vorig jaar wederom een prachtig nieuwjaarsconcert van meesterviolist Adriaan Stoet, pianist Harald Kooij. Dit keer met het grote jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel uit Zwolle die met 70 jonge talenten naar Steenwijk komt. Het wordt een prachtige sfeervolle avond met de bekende klassieke Nieuwjaars melodieën. Deze muzikale avond is te zien op zaterdag 7 januari 2017, aanvang 20.00 uur.

Mondiavisueel
Tijd is niet te koop, die neem je. Daarom maakte avonturier Jolanda Linschooten zelf haar traditionele houten ski’s, sneeuwschoenen en kano om er wekenlang mee door de ruige Scandinavische natuur te trekken. Niets is mooier dan ‘op eigen houtje’ in de Scandinavische wildernis ondergedompeld te zijn, los van alle dagelijkse beslommeringen. Deze voorstelling is te zien op dinsdag 10 januari 2017, aanvang 20.00 uur.

 

Hans Liberg
Een volledig nieuwe show van Hans Liberg, de internationaal gelouwerde muziekkomiek. Trálálálá wordt over de hele wereld gezongen. Muziek verbindt, muziek verbroedert en helemaal als Humor het transportmiddel is. Het wordt een supra-internationale show, vol humor en met veel muziek. Dé ideale muziekles. Weer een kostelijke avond met Hans Liberg. Dit is zijn laatste tournee voor zijn pitstop. Deze voorstelling is te zien op woensdag 11 janurao

januari 2017, aanvang 20.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen