Gemeenteraad unaniem akkoord met continueren ombudsfunctie Sociaal Domein

Foto: Gemeente Steenwijkerland

De gemeente Steenwijkerland heeft sinds 2018 een sociaal ombudsvrouw. De gemeenteraad heeft deze functie onlangs geëvalueerd en is tot de conclusie gekomen dat de functie gecontinueerd moet worden omdat het van meerwaarde is voor de gemeente Steenwijkerland.

Irma van Beek is bereid gevonden deze functie uit te blijven oefenen. Ook de komen de jaren kunnen inwoners van Steenwijkerland bij haar terecht met zorgen over de zorg en ondersteuning die de gemeente sinds 2015 regelt. Als inwoners tevreden zijn over dat wat de gemeente voor inwoners doet of als zij tips hebben voor verbetering kan er ook contact opgenomen worden met de sociaal ombudsvrouw.
Tijdens de raadsvergadering van 17 december jl. heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met het raadsvoorstel over de continuering van de ombudsfunctie sociaal domein. Nieuw is dat de gemeenteraad het college opdraagt te rapporteren over wat er wordt gedaan met de signalen en verbeterpunten die sociaal ombudsvrouw  signaleert. 

Irma van Beek heeft ruime ervaring als sociaal ombudsvrouw bij verschillende gemeenten. Zij is onafhankelijk, onpartijdig en een gesprek met haar is altijd vertrouwelijk. Inwoners kunnen van haar verwachten dat zij opkomt voor hun belangen als het over zorg en ondersteuning bij wonen, leven en werken gaat. Zij volgt de gemeente kritisch op deze onderwerpen.
Irma: “Inwoners zoeken contact met me in de hoop dat er een oplossing voor hun probleem gevonden wordt maar ook als ze zich niet gehoord voelen of bepaalde regels niet begrijpen. Het uitblijven van een antwoord, een aanbod dat als niet passend wordt ervaren of de behoefte aan een luisterend oor zijn tevens vaak aanleiding om mij te bellen of te mailen. Dat iemand je begrijpt en met je meedenkt, zeker in een kwetsbare situatie, betekent vaak al veel. Daar zet ik mij graag voor in.”

Op werkdagen is Irma van Beek telefonisch bereikbaar, zij beantwoordt dagelijks haar mail en als het nodig is, komt zij bij u thuis langs om uw verhaal te horen. Zij kan ook een lezing of presentatie over haar werk als sociaal ombudsvrouw verzorgen tijdens bijvoorbeeld een bijeenkomst van een ouderenorganisatie, dorpsbelangen en dergelijke. Irma van Beek is bereikbaar via 06-53800811 en [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen