Naturalisatieceremonie in Steenwijkerland

Foto: Archieffoto Fotopersbureau Steenwyck

Op woensdag 18 december 2019, tijdens de naturalisatieceremonie, heeft burgemeester Rob Bats aan twee volwassenen en een minderjarige uit de gemeente Steenwijkerland het besluit tot naturalisatie uitgereikt.

De naturalisatieceremonie is onderdeel van het traject dat mensen moeten doorlopen om de Nederlandse nationaliteit te krijgen. De feestelijke ceremonie vond plaats in villa Rams Woerthe, in aanwezigheid van inwoners die eerder dit jaar al het Nederlanderschap hebben gekregen.

De naturalisatieceremonie is bedoeld voor inwoners die door het besluit tot naturalisatie het afgelopen jaar in aanmerking zijn gekomen voor een Nederlands paspoort. De naturalisatieceremonie vindt plaats rond Koninkrijksdag op 15 december. Tijdens Koninkrijksdag wordt herdacht dat Koningin Juliana op 15 december 1954 het Statuut voor het Koninkrijk tekende. Het Koninkrijk der Nederlanden bestond toen uit Nederland, Suriname en de Nederlandse Antillen. Koninkrijksdag is geen officiële feestdag, maar wél vieren we met onze nieuwe inwoners het feit dat zij het afgelopen jaar Nederlander zijn geworden. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen