Flink meegedacht over profiel nieuwe burgemeester

Foto: Rob Bats - Wikiportret.nl

Er wordt door de bevolking van Steenwijkerland flink meegedacht over het profiel van de nieuwe burgemeester.

Op maandag 28 november is de zoektocht naar een nieuwe burgemeester voor Steenwijkerland gestart. Dit gebeurde met het online zetten van een aantal stellingen voor inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden op www.BurgemeesterSteenwijkerland.nl
Via de stellingen wordt gevraagd wat voor soort persoon de Steenwijkerlanders willen als burgemeester? Moet de nieuwe burgemeester vooral mensgericht zijn of meer een zakelijk manager? Moet hij/zij vooral ruimte geven aan anderen of zelf op de voorgrond willen treden? Een snelle beslisser zijn of meer een wijs en bedachtzaam iemand?

‘Tot nu toe is de enquête al door heel veel mensen ingevuld. We zijn meer dan tevreden over het aantal reacties tot nu toe. Om eerlijk te zijn gaat het zelfs boven verwachting’, zegt Marcel Scheringa, voorzitter van de Vertrouwens Commissie in oprichting. ‘En ik hoor ook mensen om me heen die het erover hebben. Zoals op een feestje of bij de kapper.’
De vertrouwenscommissie gebruikt de resultaten van de enquête, naast andere input, bij het opstellen van een profielschets voor een nieuwe burgemeester. Volgens plan zou de profielschets eind januari 2017 klaar moeten zijn. ‘Daarna volgt nog een proces van onder meer selecteren, gesprekken voeren etc. Ik verwacht dat we net voor of na de zomervakantie de nieuwe burgemeester kunnen voorstellen’, aldus Marcel Scheringa.

Inwoners kunnen nog tot en met 13 december reageren op de stellingen. Dit kan via  www.BurgemeesterSteenwijkerland.nl of door de papieren versie in te vullen en op te sturen. De papieren versie staat in de huis-aan-huis bladen en kan gratis worden opgestuurd naar de gemeente. Naast de stellingen is er in de enquête ook ruimte om andere meningen of ideeën over de ideale burgemeester aan de gemeenteraad mee te geven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen