Meedenken over de herinrichting van de Markt in Steenwijk

Foto: Archieffoto: Colin Coule

Hoe zou de Markt in Steenwijk eruit moeten zien? Inwoners en bezoekers kunnen de komende 3 weken hun ideeën daarover kwijt in de brievenbus bij de ijsbaan en digitaal via de gemeentelijke website.

Wethouder Wim Brus: ‘Stichting Vestingstad, de bewonersvereniging en de gemeente hebben samen nagedacht over hoe we de Markt nóg aantrekkelijker kunnen maken.
De uitgangspunten liggen er en ook een aantal suggesties. Maar, er zijn vast meer ideeën. Die horen we graag!’
De komende 3 weken kan iedereen in het paviljoen naast de ijsbaan op de Markt een formulier invullen. Dat formulier kan ook digitaal via www.steenwijkerland.nl/centrumsteenwijk ingevuld worden.

Een van de vragen die gesteld worden, gaat over de bestrating van de Markt. Moet de huidige rode bestrating blijven of zou een grijze kleur mooier zijn? Ook is er plaats voor een bijzonder element.
Zou dat een muziekkoepel kunnen zijn, een maquette of een beeld? Of, zijn daarvoor nog andere ideeën te verzinnen?
Wethouder Wim Brus: ‘De herinrichting van de Markt maakt onderdeel uit van onze gezamenlijke visie op de binnenstad. Ik ben blij dat we hierin een goede samenwerking hebben met Stichting Vestingstad en de bewonersvereniging. Het is belangrijk om het met elkaar op te pakken. Steenwijk heeft als vestingstad een rijke historie. Het zou mooi zijn als we dat ook op de Markt tot uiting kunnen laten komen. Ideeën daarover zijn welkom!’

Meer informatie is te vinden op www.steenwijkerland.nl/centrumsteenwijk

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen