Nieuwjaarsconcert Harold Kooij als aftrap jubileumjaar De Meenthe

Foto: Andries Kamphof Audiovisuals

Het wordt op zaterdag 4 januari in De Meenthe in Steenwijk een Nieuwjaarsconcert met een buitengewoon feestelijk tintje. Niet alleen zullen de regionale toptalenten Harold Kooij (piano) en Barbara Lok (zang) het publiek muzikaal weten te verrassen, het concert is ook de opmaat naar het vijftigjarig bestaan van Steenwijks culturele tempel De Meenthe in 2020.

De geboren en getogen Steenwijker Harold Kooij ervaart het als bijzonder, om als producent en pianist de aftrap van dit jubileumjaar te mogen doen. Hij heeft zijn sporen in de muziek al lang en breed verdiend. Hij is een rasmuzikant met een breed spectrum, thuis in kerken en theaters, dirigeert meerdere koren maar laat bijvoorbeeld ook als muzikale spin in het web van het oudejaarscabaret Terug naar Steenwijk een geheel andere kant van zijn enorme potentieel zien.  

Zijn special guest is dit jaar Barbara Lok uit Zwartsluis. Zij heeft al een compleet muzikaal leven achter de rug, maar betreedt telkens weer nieuwe paden. Zo is zij sinds enkele jaren regionaal overbekend van top-theaterproducties ‘Storm over Beulaeke’, ‘Mysterie Wardenier’ en de op stapel staande musical ‘Razzia’.

Dit concert zingt Barbara Lok met Harold Kooij aan de vleugel onder andere muziek van Barbra Streisand en Frank Sinatra, maar ook stevige popstukken. Nieuw toegevoegd zijn dit keer de ritmesectie Meander Bigband met jonge backing vocals en solisten uit de regio. En voor wie bang mocht zijn dat het wat leeg op het podium zou worden: andere gasten zijn circa tachtig jongeren van het Jeugd Symfonie Orkest ‘De Vuurvogel’ uit Zwolle o.l.v. dirigent Albert Dam. 

Natuurlijk zal hoofdpersoon Harold Kooij op vleugel solo schitteren met eigen composities. Zomaar een greep uit het te verwachten repertoire: klassiek van Rossini, Saint Saens en filmmuziek van onder andere Ennio Morricone en Ruud Bos, popmuziek in het volle orkestwerk met alle musici, zoals ‘Streetlife’ van Randy Crawford en ‘I have nothing’ van Whitney Houston. 

Het resulteert in een bruisend en vrolijk Nieuwjaarsconcert met veel muzikale afwisseling. Het concert is zaterdagavond 4 januari om 20:00 uur. Kaarten (15 euro) zijn online te reserveren via www.demeenthe.nl  of telefonisch: 0521-514004. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen