Informatieve talkshow over gaswinning in Theater De Meenthe

Foto: FPB Steenwyck

Vooruitlopend op de parlementaire enquête organiseert Theatergroep Jan Vos in veertien theaters een talkshow over de gaswinning in Groningen. Aan de hand van getuigenissen van politici, geologen, gedupeerden en andere betrokkenen wordt onderzocht wat er mis ging in het Groningse aardbevingsdossier. Bij eerdere talkshows maakten o.a. minister Wiebes en de directeur van de NAM hun opwachting.

Nu tijdens de talkshow op 15 november zijn te gast: Wethouder Tiny Bijl, verantwoordelijk voor de energietransitie in Steenwijkerland; Jeanette van der Velde van GasDrOvF, een actiegroep tegen gaswinning uit de kleine velden in Drenthe, Overijssel en Friesland; Jilles van Beukel, voormalige geofysicus bij Shell en John Franke, aardbevings-gedupeerde uit Zuidlaren.

De gasten worden geïnterviewd door journalisten Reinalda Start, Heleen Ekker en Margriet Brandsma die voor het NOS journaal onderzoek deden naar de gaswinning. Ze schreven daarover het spannende en onthullende boek de Gaskolonie, dat een belangrijke informatiebron vormde voor de voostelling GAS. Tjeerd Bischoff, schrijver van het toneelstuk GAS, zal vertellen over de totstandkoming van het stuk en welke opzienbarende informatie hij niet kwijt kon. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door zanger Jan Veldman.

Tournee GAS
Afgelopen najaar speelde Toneelgroep Jan Vos middenin het Groningse aardbevingsgebied een uitverkochte reeks voorstellingen GAS. De voorstelling werd erg goed ontvangen door pers en publiek en maakte deel uit van de Officiële Juryselectie van het Nederlands Theater Festival. Toneelgroep Jan Vos is daarnaast van mening dat de perikelen rond de gaswinning voor heel Nederland relevant zijn. Daarom wordt GAS van september t/m december 2019 in meer dan 40 theaters in het hele land gespeeld. Op 15 november staat Gas in het Rabo Theater De Meenthe in Steenwijk.

Meer info & kaartverkoop: www.demeenthe.nl

Credits voorstelling GAS: tekst: Tjeerd Bischoff | regie: Jeroen van den Berg | toneelbeeld: Ellen Klever | muziek: Jaap van Keulen | spel: Maarten Wansink, Trudi Klever, Helmert Woudenberg, Stefanie van Leersum, Reinout Bussemaker, Dimme Treurniet, Anna Raadsveld, Tjeerd Bischoff

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen