Steenwijkerland wil door met startersleningen

Foto: Pixabay

Starters op de Steenwijkerlandse woningmarkt moeten gebruik kunnen blijven maken van de starterslening. Het college van B&W vraagt de gemeenteraad ook de komende jaren door te gaan met de regeling die kopers van een eerste huis een financieel steuntje in de rug geeft.

Wethouder Oene Akkerman: ‘De cijfers over de afgelopen jaren laten zien, dat de starterslening in een behoefte voorziet. Banken zijn voorzichtiger geworden en vragen meer eigen vermogen. Dat maakt het voor starters lastiger om een huis te kopen. Als college zien we zeker de meerwaarde van de regeling. Het mes snijdt aan twee kanten, want het geeft starters kansen om in te stromen en zorgt daardoor tegelijkertijd voor de gewenste doorstroming op de woningmarkt.’

De huidige starterslening loopt eind 2017 af. Het college van B&W wil de regeling ook de komende jaren blijven aanbieden. Hiervoor is ruim € 500.000,- beschikbaar. Aan de starterslening zijn een aantal voorwaarden verbonden. Zo gaat het om de koop van een bestaand huis van maximaal € 185.000, is het een aanvulling – tot maximaal € 40.000 – op een lening bij een bank en kan maximaal 20% van het aankoopbedrag worden gefinancierd.  

Als de gemeenteraad op 19 december 2017 akkoord gaat met het voorstel, dan kan de starterslening ook de komende jaren weer aangevraagd worden bij de Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn). Starters kunnen ook voor 2017 nog een aanvraag indienen. Dat kan via de website van de gemeente www.steenwijkerland.nl Daar is ook meer informatie over de starterlening en de voorwaarden te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen