Steenwijkerland heeft € 80.000,- voor bewonersinitiatieven

Foto: Pixabay

De gemeente Steenwijkerland zoekt inwoners die willen meedenken over een vernieuwende en creatieve werkwijze om bewonersinitiatieven te ondersteunen.

De gemeenteraad stelde onlangs € 80.000,- beschikbaar, bedoeld voor initiatieven die wél voor ondersteuning in aanmerking komen maar dat niet krijgen omdat zij om welke reden dan ook niet op tafel komen.
Burgemeester Rob Bats: ‘Bewoners hebben heel veel goede ideeën. Daar zijn we als gemeente erg blij mee. Goede ideeën verdienen ondersteuning vinden we. Vaak wordt de route via onze Plaatselijke Belangen en Wijkorganisaties gevonden, maar soms gebeurt dat niet. En dat is jammer want ook daar zitten mooie initiatieven bij. Samen met inwoners willen we kijken naar een creatieve manier om het geld te verdelen. We zoeken een heldere en laagdrempelige werkwijze. Iedereen die daar ideeën over heeft, kan zich aanmelden.’

De Plaatselijke Belangen en Wijkorganisaties vervullen een belangrijke rol als het gaat om bewonersinitiatieven.
Als spil in het web zijn zij de aangewezen organisaties waar inwoners terecht kunnen als zij ideeën hebben voor de verbetering van hun woon- en leefomgeving.
Soms wordt die route niet gevonden, waardoor goede initiatieven voortijdig stranden. Om dat te voorkomen heeft de gemeenteraad voor die bewonersinitiatieven € 80.000,- beschikbaar gesteld.

Burgemeester Rob Bats: ‘Hóe we dat geld verdelen, daarover willen we graag met inwoners in overleg. Schrijven we een wedstrijd uit? Werken we met een jury? Gaan we loten? Of is het ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’? Maar er zijn vast meer ideeën over een goede werkwijze.’

Iedereen die mee wil denken over een creatieve werkwijze kan zich aanmelden. Dat kan per e-mail naar [email protected] Aanmelden kan tot en met 4 december 2017.  

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen