N333 tussen Blokzijl en Steenwijk gaat bijna een maand dicht voor verkeer

Foto: European Roads, Flickr

De provincie Overijssel organiseert op dinsdag 5 september een inloopavond over de werkzaamheden aan de provinciale weg N333 Blokzijl-Steenwijk.

Belangstellenden kunnen tussen 18.00 en 20.00 uur de inloopavond bezoeken in Streekcentrum De Wielewaal, Scheerwolderweg 28 in Scheerwolde. Medewerkers van de provincie Overijssel en de aannemer zijn dan aanwezig om een toelichting te geven op de werkzaamheden, planning en omleidingen en om vragen te beantwoorden.

Planning

De provincie werkt op vele plaatsen aan de verbetering van de wegen en fietspaden in Overijssel en voert onderhoudswerkzaamheden uit. Eén van deze wegen is de provinciale weg N333, gedeelte Blokzijl-Steenwijk in de gemeente Steenwijkerland. De werkzaamheden aan de N333 Blokzijl-Steenwijk bestaan uit:

  • het maaien en opruimen van bermen;
  • het vervangen van asfaltlagen;
  • het vervangen van bestrating en bermverharding;
  • het aanbrengen van belijning en markeringen.

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt de hoofdrijbaan van de N333 afgesloten van maandag 11 september tot en met zaterdag 7 oktober. De afsluiting geldt vanaf de brug over de Wetering tot de aansluiting met de N334. De werkzaamheden aan de fietspaden vinden plaats van maandag 11 september tot 11 november. De fietspaden worden niet afgesloten. De exacte datum van uitvoering is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Omleiding en bereikbaarheid

    • De omleidingsroute gaat via de N331-N762-N334. Het (brom)fietsverkeer op het fietspad wordt ter hoogte van de wegwerkzaamheden omgeleid via het fietspad aan de overzijde van de hoofdrijbaan. Deze is dan in tweerichtingen berijdbaar. De omleidingen en de oversteeklocaties voor het (brom)fietsverkeer worden met borden aangegeven en er worden verkeersregelaars ingezet. Aanwonenden blijven bereikbaar. De aannemer maakt hierover afspraken met de betreffende bewoners.

Openbaar vervoer

Door de afsluiting van de hoofdrijbaan rijdt buslijn 75 in de periode van maandag 11 september tot zaterdag 7 oktober niet tussen Blokzijl en Steenwijk. Om de overlast voor reizigers zoveel mogelijk te beperken worden gedurende de afsluiting de volgende maatregelen genomen:

  • de frequentie op lijn 75 Blokzijl – Marknesse wordt verhoogd naar een halfuurdienst
  • extra rit tijdens de ochtendspits op lijn 76 tussen Steenwijk en Kuinre.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen