Vrijwilligers gezocht Tuinbouwschooltuin Frederiksoord

Foto: Stichting Tuinbouwschooltuin Frederiksoord

Stichting Tuinbouwschooltuin Frederiksoord zoekt vrijwilligers die meehelpen met herstel en onderhoud van de unieke tuinen. Op donderdag 30 juni zijn geïnteresseerden welkom om koffie te drinken en kennis te maken met Mieke Souverein, de nieuwe vrijwilligerscoördinator.

Vrijwilligers gezocht
Stichting Tuinbouwschooltuin Frederiksoord zoekt vrijwilligers om mee te helpen met herstel en onderhoud van de unieke tuinen van de voormalige G.A. van Swieten Tuinbouwschool. Er moet nog heel wat gebeuren! En er is hulp nodig met het opknappen van het zeven hectare grote terrein. Dit gebeurt onder leiding van het Groenadviesteam. Als vrijwilliger hoef je geen ervaring te hebben met groen, en kun je juist veel leren over tuinieren en onderhoud. Oud leerlingen en docenten zijn uiteraard ook meer dan welkom.

Leegstand sinds 2005
Na de sluiting van de school in 2005, zijn de  tuinen van de voormalige tuinbouwschool totaal verwilderd geraakt. Maar sinds 2020 is een nieuwe stichting in het leven geroepen met als missie de tuinen weer nieuw leven in te blazen. Onder leiding van het Groenadviesteam al heel wat voor elkaar gekregen. Nu is de stichting zover om meer vrijwilligers welkom te heten en nieuwe stappen te zetten in het herstel.

Nieuwe vrijwilligerscoördinator
Buurtbewoner Mieke Souverein is sinds een aantal weken de nieuwe vrijwlligerscoördinator. Met veel enthousiasme stuurt ze nu een groeiende groep vrijwilligers aan. Zij is zelf op de maandag en donderdag aanwezig in de tuin. ‘Elk uurtje is welkom, ook bijvoorbeeld in het weekend, maar het is natuurlijk wel heel leuk als we een mooie groep bij elkaar krijgen. Gezelligheid is ook een belangrijk aspect’, vertelt ze.

Perenallee heeft hulp nodig
Oud docent Harrie van Noort heeft de perenallee onder zijn hoede genomen. Dit oudste perenleilaantje van Nederland bestond oorspronkelijk uit 80 perenbomen, nu zijn er nog maar 18 monumentale peren over. Van Noort heeft 350 jonge perenboompjes opgekweekt, waarvan de mooiste exemplaren een plek krijgen in de perenallee. De boompjes zijn nu zo groot dat ze geleid kunnen worden. Harrie van Noort heeft vrijwilligers nodig die hem hierbij kunnen helpen. ‘Dit is een unieke kans om alles te leren over leiden van de perenboompjes’, volgens Harrie van Noort.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen