Regenboogavond en IDAHOBIT

Foto: Pixabay

Op 17 mei 2022 is het de Internationale Dag tegen Homo-, Lesbo-, Bi-, Trans- en Interseksefobie. In het Engels ook wel IDAHOBIT. Wereldwijd wordt er op of rond deze datum aandacht gevraagd voor de sociale onwenselijkheid van discriminatie en geweld op grond van seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie of geslachtskenmerken. Op deze dag vieren we ook seksuele-, gender- en seksediversiteit.

Stichting Regenboog Steenwijkerland pakt groots uit met een mooie campagne in de gemeente Steenwijkerland in de periode van 17 mei 2022. De stichting staat stil bij de mensen die te maken hebben met dit ongewenste gedrag. ‘‘Door de zichtbaarheidscampagne in de gehele gemeente Steenwijkerland hopen wij dat wij meer zichtbaar en herkenbaar worden als stichting voor mensen die te maken hebben met discriminatie en geweld op grond van seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie of geslachtskenmerken’’, zo vertelt Ronald Bakker, voorzitter. ‘‘Het is belangrijk dat mensen ons weten te vinden en altijd bij ons terecht kunnen. Hier maken wij ons als stichting hard voor.’’

Verdeeld over de gemeente Steenwijkerland worden posters en driehoeksborden geplaatst. Spot jij onze posters of borden langs de weg in de gemeente Steenwijkerland? Maak de leukste foto, deel deze op jouw socials en gebruik de hashtag #regenboogsteenwijkerland!  Wie weet val jij in de prijzen!

Wil je meer weten over IDAHOBIT? Bekijk dan de website: www.17mei.nl .

Regenboogavond Stichting Regenboog Steenwijkerland

Tevens vindt op 17 mei 2022 de Regenboogavond plaats. Dit is een avond waar vrijwilligers van Regenboog Steenwijkerland elkaar kunnen ontmoeten, nieuwe vrijwilligers of geïnteresseerden kennis kunnen maken met Regenboog Steenwijkerland en we met elkaar in gesprek gaan over de evenementen die dit jaar op de agenda staan. Er wordt ook een pubquiz georganiseerd. Het is een avond geïnitieerd door vrijwilligers voor onze (toekomstige) vrijwilligers. Ben jij er ook bij?! Wij maken heel graag kennis met je!

De inloop van de Regenboogavond is vanaf 20:00 uur. Vanaf 20:15 uur start het programma van deze avond. Locatie: Pannenkoekboerderij Steenwijk, Meppelerweg 89, 8331 CV Steenwijk. Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar [email protected].  

Stichting Regenboog Steenwijkerland
Stichting Regenboog Steenwijkerland werd in 2021 opgericht en komt op voor de belangen en positie van LHBTIQ+ inwoners (Lesbische vrouwen, Homoseksuele mannen, Biseksuele mensen, Transgender personen, Intersekse personen, Queer personen en anderen) en iedereen die zich met deze groep verbonden voelt. De stichting is een netwerk van en voor de LHBTIQ+ gemeenschap in Steenwijkerland. Regenboog Steenwijkerland wil vooruitgang boeken in zichtbaarheid, sociale erkenning, acceptatie en emancipatie van LHBTIQ+ inwoners, in de stad, de verschillende kernen en in het buitengebied. De stichting staat voor inclusiviteit. Iedereen in Steenwijkerland moet zichzelf kunnen zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen