Vernieuwingen bij dierenpark Taman Indonesia

Foto: Taman Indonesia

Het voorjaar is goed begonnen bij dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote. Er zijn maar liefst drie Wallabie-jongen geboren en diverse vogels zijn druk in de weer met hun eieren en kuikens. Maar ook de park-eigenaren zelf hebben niet stil gezeten: vanuit de nieuwe, educatieve Vogelspothut kun je de dieren van heel dichtbij bekijken en in de Wildernisspeeltuin is het nóg leuker geworden met het nieuwe jeep-klautertoestel. Het hele Paasweekend is het park geopend.

Vogelobservatiehut

Marlisa Wareman, mede-eigenaar van het park, is trots op alle vernieuwingen: “Met de nieuwe Vogelspothut is een mooie verbinding gecreëerd tussen het binnengedeelte, met de tropische specerijentuin, en het buitengedeelte van het park. Je hebt nu nog meer de beleving dat je echt tússen de dieren zit. De observatiehut is de werkplek van onze ornitholoog, de vogelkenner, die er regelmatig te vinden zal zijn en die de bezoekers nog meer kan vertellen over onze dieren. Ook kan ze bijvoorbeeld kinderen helpen met het vinden van alle vogels op onze populaire Vogelspotkaart.”

Wallabie- en andere babies

“Vanuit de vogelkijkhut is er nu ook mooi zicht op de Wallabies. Die hebben dit voorjaar maar liefst drie jongen gekregen en houden die nu lekker warm in hun draagbuidels. Ook zijn er allerlei vogels nu aan het broeden op hun eieren of al druk in de weer met het grootbrengen van hun kuikens”, vertelt Wareman enthousiast.

Kids-Klauterjeep

Nog meer nieuws is er te beleven in de wildernisspeeltuin. Daar is de afgelopen tijd hard gewerkt aan het ontwerpen en bouwen van een Junglejeep-klautertoestel. “Een nieuwe uitdaging voor de kids! Het verhaal gaat dat de jeep is gestrand in de jungle, en de kinderen via balans toestellen de weg moeten vinden door de wildernistuin. Zo proberen we de beleving zo spannend mogelijk te maken”, aldus Marlisa.

Tentoonstelling over Indonesische dolk

In de binnenruimte is momenteel nog de bijzondere expositie Keris Stories te bewonderen. Met Keris Stories duikt het Indonesische dierenpark in een wereld van symboliek en mystiek. In de tentoonstelling maak je een reis langs verhalen over de kris, de geheimzinnige Indonesische dolk.

Openingstijden Pasen

Tijdens het Paasweekend is het park op alle dagen open: Goede Vrijdag, Paaszaterdag en Eerste en Tweede Paasdag. Op donderdag is het park dicht. Alle informatie is te lezen op de website www.taman-indonesia.nl. Daar kunnen bezoekers ook alvast hun e-ticket reserveren.

Dierenpark Taman Indonesia |Kallenkote 53 | 8345 HE Kallenkote | www.taman-indonesia.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen