Taman Indonesia klaar om weer open te gaan

Foto: Taman Indonesia

Dierenpark Taman Indonesia is inmiddels alweer een tijdje gesloten door de coronamaatregelen maar zij staan te popelen om weer aan de slag te kunnen gaan.

Door: Corien Beerta

‘Op dit moment staan we weer flexibel stand-by te wachten tot wederom open mogen’, vertelt Marlisa Warenman werkzaam in het dierenpark.
Dierenpark Taman Indonesia gevestigd in Kallenkote is een sfeervol ingericht park, waar je veel van de Indonesische cultuur kunt opsnuiven. In het kleinschalige dierenpark vind je allerlei bijzondere dieren en planten uit Indonesië.

Dankzij donaties, hulp en steun van de eerder bezochte bezoekers hebben ze hun hoofd boven water kunnen houden. Mensen konden dieren adopteren voor een bepaalde periode en daardoor konden ze de dieren voorzien van voer. ‘Lieve berichtjes, soms een zak fruit op de stoep, een buurtschool die geld voor je inzamelt. Dit gaf ons echt moed, positieve energie om door te gaan want ja, voor hen doe je het!’, aldus Marlisa.
De dieren hebben eigenlijk het minst last gehad van de corona periode. Sommige diersoorten hebben zelfs genoten van de rust en voor nakomelingen kunnen zorgen, terwijl ze dat in de afgelopen 10 jaar niet hebben gedaan.
Het dierenpark is praktisch ingericht zodat de bezoekers altijd de dieren kunnen zien. Taman Indonesia heeft meer dan 55 verschillende diersoorten. Hier kunt u o.a. de Loewak bezichtigen, ook wel bekend als Civetkat.

‘Ondanks het goed gaat met de dieren hebben we wel wat personeel moeten laten gaan, gelukkig in overeenstemming en ze zijn op een goede plek terechtgekomen. Maar je hebt er niet zomaar weer personeel voor terug als je weer open mag en kan.
Steeds je planning en de protocollen aanpassen, personeel paraat houden terwijl je niet weet of je ze werk kan bieden. Ik denk als ik het in één woord zou moeten zeggen: Vermoeiend. Het eerste jaar was heel stressvol, het tweede jaar raak je er wat aan gewend maar het continue “flexibel” moeten zijn, is voor een ondernemer erg vermoeiend’, aldus Marlisa.

‘Door de corona periode zijn we ons meer bewust geworden van ons bestaansrecht. De bezoekers waarderen ons en willen graag dat we doorgaan. Dit is voor ons een hele belangrijke en fijne les geweest, het geeft ons energie voor nieuwe ideeën en om hard te werken. De afgelopen twee jaar hebben we met minder personeel, meer gewerkt en kunnen we met trots zeggen dat we weer open kunnen met leuke nieuwe projecten!’, vertelt Marlisa.
Het Dierenpark is op het moment al druk bezig met de twee nieuwe projecten; de oudste en grootste volière gaan ze uitbreiden en vernieuwen met een vogelkijkhut, waar zowel volwassenen als kinderen veel kunnen leren over vogels. Daarnaast zijn ze bezig met een nieuwe expositie.
‘Het gaat over een magisch zwaard genaamd de Keris. Waar veel verhalen over ten ronde gaan. Het is een drieluik van drie Indische Pusaka’s; familie-erfstukken. De eerste expo ging over Wayang, dit jaar de Keris en volgend jaar zal het over Batik gaan’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen