Schades en veel rommel op straat na jaarwisseling in Steenwijk

Terwijl de meesten hun roes nog uitslapen van de jaarwisseling wordt bij daglicht goed zichtbaar waar oud en nieuw allemaal gevierd is.

Bewoners die hun hond uitlaten kijken afkeurend naar de enorme berg afval die her en der te vinden is en de schades aan gemeentelijke eigendommen.
Op de Parkstraat staan twee uitgebrande aanhangers, en zijn er twee bankjes verdwenen die op de stoep stonden, deze zijn vermoedelijk op de brandstapel gegooid. Ook de prullenbak lijkt het amper overleefd te hebben.
Hoewel de brandende afvalbult al de hele avond gaande was besloot de politie hier niet in te grijpen.

Langs de Verlaatseweg ligt een verbrande winkelkar van een supermarkt bij een berg afval en is ondanks een eerdere bluspoging van de politie een bult afval op het kruispunt van de Gasthuislaan en Rozenstraat weer aangestoken waardoor hier nu een berg as ligt.

Aan de Middenweg naast het hockeyveld moest de politie en brandweer tijdens oudejaarsavond uitrukken voor een afvalbrand, dit bleek te gaan om een vreugdevuur.
In overleg met de brandweer hoefde er niet ingegrepen te worden op de voorwaarde dat er niks meer bijgegooid zou worden.
Bij daglicht blijkt er een ware veldslag te zijn, overal liggen bierflesjes, kratten bier en is zelfs de partytent waar zij onder stonden op de brandstapel gegooid.

Niet overal is het een rommel, op veel plekken wordt er al druk geveegd en hebben veel inwoners na het afsteken hun vuurwerkresten al direct opgeruimd.
In de Kanaalstraat werd er zelfs met grof geschut gewerkt, zo wordt daar gebruik gemaakt van een machinale veegapparaat.

Naar verwachting wordt volgende week bekend wat de schade in cijfers is van de gemeente, ook de cijfers van de politie zijn nog niet bekend.
De Veiligheidsregio IJsselland laat weten dat er een stijging is in het aantal meldingen ten opzichte van vorig jaar maar noemt de jaarwisseling relatief rustig zonder noemenswaardige incidenten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen