GGD IJsselland heropent tijdelijke testlocatie in Steenwijk op 9 december

Foto: Fotopersbureau Steenwyck

Het aantal testafspraken blijft stijgen. Om aan deze vraag te kunnen voldoen, heropent GGD IJsselland de tijdelijke testlocatie aan de Meppelerweg 32 in Steenwijk. Vanaf donderdag 9 december kun je je daar weer 7 dagen per week laten testen bij corona-gerelateerde klachten of als je in contact bent geweest met een besmet persoon. Een testafspraak maak je via coronatest.nl of 0800-1202.

In de gemeente Steenwijkerland is momenteel 84% van de volwassenen volledig gevaccineerd. Dat is hoog. Toch kun je ook als je volledig ingeënt bent corona krijgen. “De kans dat je dan zelf ernstig ziek wordt is klein. Maar je kan het virus wel verder verspreiden en iemand anders ziek maken”, legt Bart Goldsteen, projectleider Testen bij GGD IJsselland uit. “Het is daarom belangrijk dat iedereen zich aan de maatregelen blijft houden en zich laat testen bij klachten. Het zorgt er namelijk voor dat we eerder nieuwe besmettingen vinden en kunnen isoleren.” Testen is gratis en kan alleen op afspraak.

 Steenwijk is een logische plek

Burgemeester Rob Bats is blij dat de GGD de testlocatie in Steenwijk weer opent. “Iedereen met klachten moet zich binnen een dag kunnen laten testen. En dan is het fijn als je daarvoor niet al te ver hoeft te reizen. Voor onze inwoners is een testlocatie in de eigen gemeente een enorme plus. Bovendien kan er door Steenwijk weer te openen als testlocatie, in heel IJsselland beter gespreid en dus meer getest worden.“ De gemeente werkt dan ook graag mee aan de tijdelijke testlocatie, die in ieder geval tot en met eind februari geopend is aan de Meppelerweg 32 in Steenwijk.

Klachten? Laat je testen!

Testen op corona is nodig om besmettingen op te sporen en te bestrijden. Maar ook om de samenleving stapje voor stapje te openen. Heb je klachten? Maak dan een testafspraak. Dat kan via coronatest.nl of 0800-1202. De test is gratis. Op ggdijsselland.nl/testlocaties zie je waar in de regio je nog meer getest kan worden.

Reacties

Cookieinstellingen