‘READ’ & ‘RIDE’ Steenwijk en omgeving

Foto: Jolanda Kuiper

Het weekend van 5 en 6 juni is de landelijk de ‘Dag van de Minibieb’. Allerlei minibiebs uit Steenwijk en omgeving hebben de handen ineengeslagen en organiseren een READ & RIDE langs een tiental minibiebs.

Tussen 10-17 uur pakken diverse minibiebs feestelijk uit met bijvoorbeeld extra veel boeken om te ruilen. Tevens voert de route langs het Tukse T-huis waar speciaal voor deze gelegenheid een pop-up boekenruiltafel staat en wie weet wel een kleine versnapering klaarligt voor de deelnemers. Daarnaast kun je elke minibieb ‘afvinken’ door een stempel op de speciale READ & Ride stempelkaart te zetten. Dus grijp je kans om dit weekend te genieten van deze mooie (gratis) fietstocht, scoor onderweg een paar boeken en laat eventueel ook je eigen boeken in een minibieb achter.

Route  

De fietsroute van ongeveer 20km voert langs verrassende paden en wellicht nog onontdekte plekken. Onderweg staan genoeg bankjes om ook te kunnen pauzeren.

De route en stempelkaart liggen op 5 en 6 juni geprint klaar in de deelnemende minibiebs. Zie het lijstje hieronder voor de minibiebs die meedoen of scan de QRcode voor een kaartje met de route. De route is binnenkort ook te vinden in de Facebookgroep ‘Minibieb & Book Lovers Steenwijk (e.o.)’ en staat online (https://www.route.nl/fietsroute/2423884/read-and-ride-steenwijk).

Deelnemende minibiebs: 

  • Beiteltje: Oostwijkstraat 31, Steenwijk
  • Bieb aan ‘t Diep: Steenwijkerdiep 42c, Steenwijk
  • Minibieb Oostercluft, Oostercluft 498, Steenwijk
  •  Bijzzzonder’s minibieb, Waardeel 96, Steenwijk
  • Sjors Minibieb: De Welhaak 12, Steenwijk
  • Minibieb West: Vondelstraat 3, Steenwijk
  • Minibieb Tuk: Bergsteinlaan 52, Tuk
  •  Thij’s Minibieb: Thijendijk 4, Thij
  • Sub Rosa Minibieb, Bakkersteeg 2, Witte Paarden
  •  Minibieb Maargies Hoeve, Kallenkote 19, Kallenkote – geopend van 11-17u
  •   Mien’s Minibieb: Prinses Margrietstraat 4
  •  Tuk’s Theehuis: Bergweg 71, Tuk

Wat is een minibieb?  

Een minibieb is een (openbare) plek waar je boeken kunt brengen, ruilen, lenen of meenemen. Je hoeft niet bij te houden waar boeken vandaan komen en of je wel net zoveel boeken achterlaat als dat je meeneemt. Voel je vrij om boeken mee naar huis te nemen, ook als je niks hebt om in de minibieb achter te laten.

Een minibieb werkt vanuit het idee dat je de samenleving met elkaar leuker kunt maken. Al langere tijd is het een trend om bijvoorbeeld samen een auto te delen, planten te ruilen, tegen een kleine vergoeding te koken voor een ander en noem maar op. De minibieb sluit aan bij deze beweging. Wat is er mooier dan met elkaar in een buurt boeken te delen? Vaak staan ze in de kast nadat je ze gelezen hebt, maar met de minibieb kun je er iemand anders blij mee maken. En wie weet kom jij ook weer een mooie verrassing tegen in een andere minibieb.

Sommige minibiebs zijn ook KinderzwerfboekStation of hebben plek voor tijdschriften. Of je kunt er zegeltjes ruilen of huisgemaakte producten kopen. Elke minibieb kan z’n eigen draai geven aan zijn biebje.

QR code van de route:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen