Burgemeester Bats maakt kennis met Stichting Regenboog Steenwijkerland

Ronald Bakker, Burgemeester Rob Bats en Jolanda Terlien
Ronald Bakker, Burgemeester Rob Bats en Jolanda Terlien
Foto: Stichting Regenboog Steenwijkerland

De gemeente Steenwijkerland wil in 2021 regenbooggemeente worden en wil middels een stichting continuïteit en draagvlak creëren en zorgen dat er concreet aan zichtbaarheid wordt gewerkt.

In het kader daarvan heeft een groep inwoners van Steenwijkerland het initiatief genomen om hier vorm aan te geven door middel van het opzetten van een stichting: Stichting Regenboog Steenwijkerland. Hier is een enthousiast vervolg aan gegeven door vele mensen.

Stichting Regenboog Steenwijkerland

Stichting Regenboog Steenwijkerland is een stichting in oprichting welke opkomt voor de belangen van de LHBTIQ+ gemeenschap. Afgelopen woensdag 19 mei jl. vond het kennismakingsgesprek plaats met burgemeester Rob Bats, Ronald Bakker (voorzitter) en Jolanda Terlien (vice-voorzitter). “Het was een positief en constructief gesprek, waarbij we een betrokken burgemeester hebben ontmoet”, zegt Jolanda.

Stichting Regenboog Steenwijkerland komt op voor de belangen en positie van LHBTIQ+ inwoners (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgender personen, intersekse personen, queer personen en anderen) en iedereen die zich met deze groep verbonden voelt. “Wij zijn een netwerk van en voor de LHBTIQ+ gemeenschap in Steenwijkerland. Regenboog Steenwijkerland wil vooruitgang boeken in zichtbaarheid, sociale erkenning, acceptatie en emancipatie van LHBTIQ+ inwoners, in de stad, de verschillende kernen en in het buitengebied”, aldus Ronald Bakker.

Stichting Regenboog Steenwijkerland streeft naar een gemeente waar mensen elke dag zichzelf kunnen zijn. Daarnaast vindt de stichting het belangrijk dat seksuele oriëntatie, genderidentiteit of -expressie geen rol mag spelen binnen scholen, het werk, de straat en de eigen omgeving. Daar voegt Jolanda Terlien aan toe: “We hopen dat we straks een plek gecreëerd hebben waar we mensen met elkaar kunnen verbinden, ondersteunen en ervaringen kunnen delen”.

De stichting is op dit moment druk bezig met het opstellen en uitwerken van de interne processen en het beleid. Het bestuur is aangesteld en de eerste ideeën worden vorm gegeven in concrete projecten. “Straks, als corona het weer toelaat, gaan we samen met elkaar bouwen aan een kleurrijk Steenwijkerland”, zegt Ronald Bakker. “We zijn er om activiteiten te organiseren, de doelgroep aan te spreken en zichtbaarheid te creëren. Dit is allemaal nog volop in ontwikkeling. We kijken ernaar uit om op korte termijn van start te kunnen gaan.”

De gemeente Steenwijkerland liet op 1 april jl. en 17 mei jl. de regenboogvlag wapperen op het gemeentehuis. 1 april was het 20 jaar geleden dat mensen van het gelijke geslacht in Nederland met elkaar in het huwelijksbootje kunnen stappen. Op 17 mei was de internationale dag tegen homo-, lesbo-, bi-, trans- en interseksefobie. De dag is ook wel bekend onder de Engelse afkorting IDAHOBIT.

Vrijwilliger worden of meer informatie krijgen?


Stichting Regenboog Steenwijkerland is altijd op zoek naar vrijwilligers die zich wil inzetten voor activiteiten welke de stichting gaat organiseren. Heb jij zin om jouw bijdrage hieraan te leveren? Dat kan! Stuur een mail naar [email protected] en geef daarbij aan hoe jij jouw rol ziet. Ook kun je een mail sturen om meer informatie te ontvangen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen